درمان فاصله بین دندان ها
به گزارش وبلاگ ایزابل، فاصله های بین دندانی در برخی افراد مشاهده می گردد. مهم ترین دلیل درمان این حالت، تامین زیبایی است. البته گاهی ممکن است مشکل تکلم هم وجود داشته باشد. ابتدا باید دلیل ایجاد فاصله معین گردد که به طور معمول، این موارد است: عظیمی فک و کوچکی، یک یا چند دندان، وجود زبان عظیم و قوی، وجود فرنوم (بند پشت لب بالا) قوی و عظیم در ناحیه دندان های پیشین بالا.
درمان فاصله بین دندان ها
نویسنده:دکتر معصومه حسنی طباطبایی*
فاصله های بین دندانی در برخی افراد مشاهده می گردد. مهم ترین علت درمان این حالت، تامین زیبایی است. البته گاهی ممکن است مشکل تکلم هم وجود داشته باشد. ابتدا باید علت ایجاد فاصله معین گردد که به طور معمول، این موارد است: عظیمی فک و کوچکی، یک یا چند دندان، وجود زبان عظیم و قوی، وجود فرنوم (بند پشت لب بالا) قوی و عظیم در ناحیه دندان های پیشین بالا.
برای درمان فاصله های بین دندانی ابتدا باید علت پیدا و تا حد امکان بر طرف گردد زیرا با توجه به علت، طرح درمان فرق دارد. اگر علت برطرف نگردد فاصله ها دوباره ایجاد می گردد. به طور معمول 5 روش برای بستن فاصله ها استفاده می گردد: ارتودنسی (گاهی همراه با جراحی)، ایمپلنت، پروتزهای ثابت، لامینیت (پوسته) چینی و ترمیم کامپوزیت (مواد هم رنگ دندان) مستقیم و غیرمستقیم. انتخاب هرکدام از روش ها ارتباط مستقیم با علت فاصله های موجود دارد. برای مثال، چنانچه وجود فاصله ها به علت از دست رفتن یک یا دو دندان و جابه جایی بقیه دندان ها و یا فقدان مادرزادی دندان باشد، باید ابتدا از طریق درمان ارتودنسی دندان ها به هم نزدیک گردد و سپس فاصله به وجود آمده از طریق جایگرین کردن دندان مورد نظر اصلاح گردد. مساله مهم دیگر، مقدار فاصله هاست. درصورت عظیم بودن فاصله ها نمی توان از روش ترمیم استفاده کرد زیرا حاصل کار دندان های عظیم و بدشکل خواهد بود. عامل سوم، شیوه جفت شدن دندان هاست که باید به طور دقیق ارزیابی گردد. هنگامی که پس از مطالعات اولیه تصمیم به ترمیم دندان ها گرفته شد، از راه های متعددی می توان این درمان را انجام داد. در استفاده از لامینیت چنانچه بیمار به طور مناسب انتخاب شده باشد، از لحاظ زیبایی نتایج بسیار خوبی خواهد داشت. از مزایای این روش تامین عالی زیبایی و ثبات رنگ است. از معایب این روش، تراش خوردن دندان ها و صرف وقت و هزینه بیشتر است.
در روش دوم (ترمیم کامپوزیتی)، دندان ها به طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق کامپوزیت ترمیم شده و فاصله ها بسته می گردد. در نوع غیرمستقیم به علت اینکه ترمیم ها در لابراتور ساخته می گردد، ممکن است از لحاظ شکل ترمیم های زیباتری حاصل گردد. این روش معایبی هم دارد که طولانی تر شدن زمان درمان و بعلاوه هزینه بالاتر از آن جمله است. استفاده از کامپوزیت در مقایسه با پوشش های چینی ممکن است معایبی مانند تغییر رنگ های ترمیم های کامپوزیتی در طول زمان (به طور میانه سه تا چهار سال) داشته باشد که بیشتر به علت خواص ذاتی ماده است. امروزه کامپوزیت های نو در دسترس است که نتایج کار با آنها بسیار مطلوب است. از این کامپوزیت ها می توان برای ترمیم مستقیم استفاده کرد. در این روش علاوه بر اینکه احتیاج به تراش دندان وجود ندارد، زمان کمتری برای ترمیم مورد احتیاج است و به این ترتیب، می توان با صرف وقت و هزینه کمتر نتایج رضایت بخشی گرفت.
پی نوشت ها :
* متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی
منبع:http://salamat.comمنبع: راسخون