راهنمای جامع خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای هندی
به گزارش وبلاگ ایزابل، هندوستان، سرزمین رنگها، فرهنگها و مذاهب گوناگون، به تنوع بینظیرش در دنیای غذا نیز شهرت جهانی دارد. غذا در فرهنگ هندی جایگاه ویژهای دارد و تنوع و طعمهای منحصربهفرد آن، تجربهای فراموشنشدنی برای هر گردشگری رقم میزند. اگر قصد سفر به این کشور شگفتانگیز را دارید، آشنایی با غذاهای سنتی و محلی آن، به ویژه غذاهایی که با ادویهها و روشهای خاصی تهیه میشوند، از اهمیت بالایی برخوردار است. در این راهنما، شما را با خوشمزهترین و معروفترین غذاهای هندی که طعم و عطری بینظیر دارند، آشنا خواهیم کرد.

معروف ترین غذاهای هندی کدامند؟ اگر قصد سفر به کشور هندوستان را دارید احتمالا این سوال شما هم هست. یکی از مجذوب کننده ترین بخش های مسافرت امتحان کردن غذاهای سنتی و محلی جایی است که به آن سفر می کنید و در خصوص کشور هندوستان که به غذاهای خوشمزه و متنوع معروف است؛ آشنایی با غذاهای سنتی آن، مخصوصا غذاهایی که به خاطر دستور پخت یا مواد اولیه مخصوص در کشورهای دیگر پخت نمی گردد اهمیت بیشتری پیدا می نماید.
آشنایی با معروف ترین غذاهای هندی
کشور هندوستان، کشور رنگ ها و کشور هفتاد و دو ملت است که به تنوع در هر چیزی معروف است. در این کشور می توانید انواع فرهنگ ها، دین ها، زبان ها و… را مشاهده کنید اما تنوع در هند به این چیزها خلاصه نمی گردد و غذاهای این کشور هم تنوع بالایی دارند و در عین حال جز خوشمزه ترین غذاهای جهان هستند. غذا در فرهنگ هندوستان اهمیت زیادی دارد، برنامه غذایی مردم این کشور حتی در فقیرنشین ترین نقاط غنی از تمام گروه های غذایی ضروری برای بدن است. این مقدار اهمیت دادن به غذا شده که کشور هندوستان خوشمزه ترین غذاهای جهان را داشته باشد و به علت طعم و مزه متفاوت در جهان معروفیت داشته باشند.
غذاهای هندی معرف فرهنگ این کشور هم هستند، تقریبا در هر شهر و منطقه ای متناسب با عقاید، ذائقه و مواد اولیه مخصوص در همان منطقه غذاهای متفاوتی پخته می شوند. تفاوت منطقه تا حدی در تنوع غذایی این کشور تاثیر دارد که یک غذای معین در هر منطقه از هند، طعم و مزه ای متفاوت دارد. در ادامه به معرفی معروف ترین غذاهای هندی می پردازیم.
مرغ کره ای | Butter Chicken
یکی دیگر از غذاهای معروف هندی مرغ نموده ای است. این غذا که اصلیت آن مربوط به کشور هندوستان است نه تنها در خود این کشور بلکه در دیگر کشورها هم جز غذاهای پرطرفداری است که با کمی تغییر در دستورپخت تهیه می گردد. ایـن غذا جز پرفروش ترین غذاها در رستوران های هندی هم هست. این غذای خوش طعم و عطر مانند غذاهای هندی دیگر با ادویه های متنوعی طبخ می گردد، پودر کاری، زنجبیل، گشنیز، پودر فلفل قرمز، زیره سیاه، هل، دانه فلفل و نمک از ادویه هایی هستند که برای پخت این غذا استفاده می شوند. مرغ کره ای سنتی در تنور پخته می گردد و با برنج مخصوص هندی سرو می گردد اما امروزه این غذا را به صورت کبابی یا گریل شده و در کنار عدس سیاه یا نان هم سرو می نمایند.
چیکن تندوری | Tandoori Chicken
چیکن تندوری یا مرغ تندوری اولین غذای خوشمزه و معروف هندی است که تقریبا در همه نقاط این کشور پخت می گردد. این غذای خوشمزه هندی با مرغ، ماست، ادویه های مخصوص و در تنورهای مخصوصی که تندور نام دارند پخته می گردد و علت نامگذاری آن هم همین طرز پخت مخصوص است. جالب است بدانید که مرغ تندوری فقط غذای هندوستان نیست و با کمی تفاوت در کشورهای دیگری مانند پاکستان هم پخته می گردد اما خوشمزه ترین نوع آن را می توانید در رستوران های هندی، به خصوص رستوران های محلی این کشور پیدا کنید. مرغ تندوری از غذاهای مهم شمال هند است که در مناسبت های مخصوص این منطقه به عنوان یکی از غذاهای اصلی پخته می گردد.
چیکن تیکه ماسالا | Chicken Tikka Masala
چیکن تیکا ماسالا یکی دیگر از معروف ترین غذاهای هندی است که به علت نوع طبخ و مزه عالی هواداران زیادی دارد. این غذا که معمولا همراه با برنج سرو می گردد در گذشته جز محبوب ترین غذاهای پادشاهان انگلیسی بوده است. برای پخت چیکن تیکا ماسالا تکه های کوچک مرغ را در ادویه های مخصوص هندی و خامه مزه دار و طبخ می نمایند. مزه دار شدن با ادویه های مخصوص طعمی دلچسب به تکه های مرغ می بخشد و خامه بافت گوشت مرغ را نرم و در نهایت ترکیبی لذیذ را ایجاد می نماید.
روگان جوش | Rogan Josh
اگر به غذاهای تند علاقه دارید و قصد سفر به هندوستان را دارید، حتما در یکی از رستوران های این کشور روگان جوش را امتحان کنید. روگان جوش یا روغن گوشت، یکی از غذای تند هندی است که با گوشت بره و در سس گوجه ای که با ادویه های مخصوص آماده می گردد، طبخ می گردد. این غذا یکی از انواع خورشت های هندی است و در رستوران های این کشور همراه با برنج صرف می گردد اما می توان آن را همراه با سالاد سبزیجات و به صورت رژیمی هم مصرف کرد.
چوله یا کاری نخود | Chole
در ادامه معرفی معروف ترین غذاهای هندی به چوله می رسیم. برخلاف دو غذای قبلی این غذا کاملا گیاهی است و اگر یک رژیم غذایی گیاه خواری دارید این غذا برترین انتخاب برای شماست تا با حفظ رژیم خود، طعم و مزه غذاهای خوشمزه هندی را هم تست کنید. این غذا علاوه بر مزه فوق العاده طرز پخت ساده ای هم دارد اما فقط برای مردم هند و با مواد اولیه همین کشور. مواد اولیه اصلی در این غذا نخود است و در کنار آن برای مزه سازی از هل، دارچین، فلفل سیاه، نمک، زنجبیل، پیاز، گوجه فرنگی، میخک، زیره، پاپریکا و… استفاده می گردد.
پالک پنیر | Palak Paneer
اگر به هندوستان سفر کردید و برای صرف یک وعده غذایی خوشمزه و متفاوت مردد بودید، حتما پالک پنیر را سفارش دهید. این غذای گیاهی و بدون گوشت هم آنقدر خوشمزه است که دفعات بعد هم آن را سفارش خواهید داد. پالک پنیر با نوعی پنیر هندی مخصوص به نام پنیر کاتیج تهیه می گردد، تکه های مکعبی از این پنیر با اسفناج و ادویه های هندی طبخ می گردد و در نهایت یک سالاد خوشمزه و خوش عطر آماده می گردد.
آلو گوبی | Aloo Gobi
امکان ندارد که فهرستی از معروف ترین غذاهای هندی را معرفی کنیم و در این فهرست آلو گوبی جایی نداشته باشد. این غذای خوشمزه و پرادویه هندی با ترکیبی از گل کلم، سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، لیمو، سیر، زنجبیل تازه و ادویه های مخصوص آماده می گردد و یکی دیگر از غذاهای گیاهی هندی است که چه در میان گیاه خوران و چه برای سایرین جز غذاهای محبوب است.
داهی وادا | Dahi Vada
آیا به اسنک و غذاهای سوخاری علاقه دارید؟ آیا با تجربه طعم های نو و متفاوت مسئله ای ندارید؟ اگر پاسخ به هر دو سوال مثبت است داهی وادا پیشنهاد ما به شماست. این توپ های سوخاری خوشمزه با عدس، فلفل، زنجبیل و… تهیه شده و در روغن سرخ می شوند. بعد از سرخ شدن با یک لایه ماست شیرین پوشانده شده و بسته به اینکه در چه فصلی و در کدام قسمت از هند پخته می گردد، با تکه های آناناس، دانه های انار و… تزئین می گردد. اگر قصد امتحان کردن این غذا را دارید حتما در کنار آن ترشی آلوچه هم سفارش دهید تا خوشمزگی غذا برای شما چند برابر گردد.
کوفته مالایی | Malai Kofta
کوفته مالایی از دیگر غذاهای خوشمزه و جز معروف ترین غذاهای هندی است که برخلاف نام آن هیچ خبری از گوشت در آن نیست. برخلاف دیگر غذاهای هندی که طعمی تند دارند، کوفته مالایی تا حدی شیرین مزه است. در این غذای پرطرفدار و خوشمزه از سیب زمینی، بادام هندی، کشمش، فلفل، شکر، زیره، هل، تخم مرغ، پودرسیر، بادام زمینی، خامه و پودر کاری استفاده می گردد.
دال گوشت | Daal Gosht
در ادامه فهرست معروف ترین غذاهای هندی به دال گوشت می رسیم. این غذای محبوب و خوشمزه با گوشت بره پخته می گردد و با گوجه فرهنگی و ادویه ها طعم دار می گردد. این غذا هم یکی از غذاهای تند هندی است که در کنار آن می توان از سالاد سبزیجات مخصوص هم استفاده کرد. اگر قصد خوردن دال گوشت را دارید، دنبال یک شریک باشید. بیشتر رستوران ها پرس های این غذا را بسیار زیاد و در حد سیر شدن دو نفر آماده می نمایند.
نان هندی | Naan
نـان هندی شاید غذا نباشد اما تقریبا در کنار بیشتر غذاهای هندی سرو می گردد، بنابراین اگر قصد امتحان کردن غذاهای هندی را دارید حتما این نان را هم در کنار آن ها مصرف کنید. نان هندی یک نان تنوری و ترد است که با ماست چکیده، آرد، روغن زیتون، نمک، خمیر مایه و آب تهیه می گردد. این نان در تنورهای مخصوص پخته می گردد و بعد از پخت یک لایه کره که معمولا با چند نوع از ادویه های مخصوص طعم دار شده روی آن کشیده می گردد که این نان را خوش عطر و طعم می نماید.
خوراک ویندالو | Vindaloo
یکی دیگر از معروف ترین غذاهای هندی خورشت یا خوراک ویندالو است. این غذا در منوی تمام رستوران های هندی جز غذاهای ثابت است و مناسب افرادی است که تحمل تندترین غذاها را دارند. خوراک ویندالو ریشه پرتغالی دارد اما خوشمزه ترین نوع آن در هند پخته می گردد. برای تهیه این غذا گوشت گوسفند یا مرغ را در ترکیبی از سیر و سرکه خرما استراحت می دهند، بعد از این اینکه گوشت همراه با ترکیب این مواد و ادویه های مخصوص مزه دار شد آن را در آب می پزند. اگر این خوراک به صورت آبدار تهیه گردد به عنوان خورشت در کنار برنج مصرف می گردد و اگر آب آن کشیده گردد، یک وعده غذایی کامل است که می توان با سالاد مصرف کرد.
بریانی | Biryani
تصور بیشتر ما از بریانی، غذای گوشتی مخصوص شهر اصفهان است اما بریانی هندی، که جز غذاهای معروف و خوشمزه این کشور است همراه با برنج طبخ و مصرف می گردد و نوعی برنج مخلوط هندی است. برای بریانی تکه های گوشت مرغ یا گوسفند را همراه با سیب زمینی، پیاز، سیر، ماست کم چرب و سایر ادویه های مخصوص می پزند و سپس آن را همراه با برنج دم می نمایند. این برنج مخلوط جز غذاهای محبوب هندی در مناسبت های این کشور هم هست.
کورما | Korma
اگر به طعم و عطر نارگیل علاقه دارید حتما کورما را در رستوران های هند امتحان کنید. این غذا که یکی دیگر از معروف ترین غذاهای هندی است با گوشت مرغ یا گاو پخته می گردد. برای تهیه این غذا گوشت را همراه با سبزیجات مخصوص در سس کاری با طعم ملایم که از ترکیب خامه، نارگیل، بادام و ادویه آماده می گردد، طبخ می نمایند. این غذا باید روی حرارت کم پخته گردد و در نهایت غذایی با مزه ای دلپذیر و متفاوت را تجربه می کنید.
غذاهای مخصوص هر منطقه
تنوع غذاهای لذیذ و معروف هندی به حدی زیاد است که نمی توان همه آن ها را در یک مطلب معرفی کرد. به همین علت برای افرادی که مسافر هند هستند و قصد مصرف غذاهای هندی را متناسب با ذائقه و سلیقه غذایی خود دارند، این غذاها را به شکل راحت تری دسته بندی نموده ایم.
سبک غذایی در شمال هند
- در شمال هند بیشتر از ادویه های ملایم استفاده می گردد.
- تقریبا در کنار تمام غذاهای ناحیه شمالی از سبزیجات استفاده می گردد.
- غذاهای شمال هند بیشتر با نان مصرف می شوند.
- روگان جوش، مرغ تندوری و تیکا از معروف ترین غذاهای این ناحیه هستند.
غذاهای خوشمزه ناحیه شرقی
- در بخش شرقی هند غذاهای گیاهی پرطرفدارتر هستند.
- در پخت غذاهای این ناحیه از میوه ها، سبزیجات تازه و… استفاده می گردد.
- بیشتر غذاهای این ناحیه با دانه یا روغن خردل پخته می شوند.
جنوب هند و غذاهای معروف آن
- تندترین غذاها را می توانید در جنوب هند پیدا کنید.
- غذاهای جنوبی بیشتر با برنج مصرف می شوند.
- بریانی و برنج های مخلوط در جنوب هند بسیار محبوب هستند.
- علاقه مندان به غذاهای دریایی باید به جنوب هند سفر نمایند.
- ماهی کاری خوشمزه ترین غذای ناحیه جنوبی است.
خوشمزه ترین غذاهای غرب هند
- در غرب هند، غذای تمام نواحی یافت می گردد.
- سینی گوجراتی تالی معروف ترین غذای غرب هند است که ترکیب چند غذا در آن وجود دارد.
- برنج بناماتی و خورشت کاری معروف ترین غذاهای این ناحیه و جز غذاهای این سینی هستند.
سخن پایانی:
غذاهای هندی، با تنوع بینظیر و طعمهای منحصربهفردشان، بخشی جداییناپذیر از فرهنگ غنی این کشور هستند. از مرغ کرهای و چیکن تندوری گرفته تا غذاهای گیاهی مانند پالک پنیر و آلو گوبی، هر کدام داستانی از سنتها و ذائقههای مناطق مختلف هند را روایت میکنند. چه به غذاهای تند و تیز علاقه داشته باشید و چه طعمهای ملایم و شیرین را ترجیح دهید، مطمئناً در سفر به هند، غذایی مطابق با سلیقه خود پیدا خواهید کرد. این راهنما، تنها دریچهای کوچک به دنیای بزرگ غذاهای هندی بود. توصیه میکنیم در سفر خود به این کشور، فرصت چشیدن طعمهای اصیل و محلی را از دست ندهید و تجربهای متفاوت و لذتبخش از سفر خود داشته باشید. تنوع غذاها به قدری زیاد است که در هر منطقه، با طعم و مزههای جدیدی روبرو خواهید شد. پس با خیال راحت، سفری خوشمزه به هندوستان را آغاز کنید!