پاییز در سه ساعت

به گزارش وبلاگ ایزابل، هرانده روستایی ییلاقی و تابستانی است اما بین طبیعت گردان منطقه البرز و مرکز به پاییزش شهره شده است. حدود آبان ماه روستا زرد، نارنجی و قرمز می گردد و کم کم خودش را برای زمستان سرد آماده می نماید، بنابراین تا برگ های هرانده نریخته اند و روستا بی رنگ و برگ نشده، باید راه افتاد تا یک منطقه زیبا و تاریخی نزدیک فیروز کوه را از نزدیک دید. طبیعت رنگارنگ هرانده با همه دیدنی های اطرافش درخنکای پاییز جان می دهد برای یک پیاده روی تا

پاییز در سه ساعت

پاییز در سه ساعت

نویسنده: نیما مهربانی

فاصله مرکز تا روستای پاییزی هرانده را می توان سه ساعته طی کرد

هرانده روستایی ییلاقی و تابستانی است اما بین طبیعت گردان منطقه البرز و مرکز به پاییزش شهره شده است. حدود آبان ماه روستا زرد، نارنجی و قرمز می گردد و کم کم خودش را برای زمستان سرد آماده می نماید، بنابراین تا برگ های هرانده نریخته اند و روستا بی رنگ و برگ نشده، باید راه افتاد تا یک منطقه زیبا و تاریخی نزدیک فیروز کوه را از نزدیک دید. طبیعت رنگارنگ هرانده با همه دیدنی های اطرافش درخنکای پاییز جان می دهد برای یک پیاده روی تا چند قدمی از کوه هایش بالا رفت، شیب دره هایش را پایین آمد و کمی هم کنار رودخانه های پر آبش لم داد. هرانده از آن مناطقی است که یک بسته کامل جهانگردی دارد؛ روستایی قدیمی با خانه های منحصر به فرد، قلعه های تاریخ، امامزاده، باغ و مزرعه، غار، رودخانه های پر آب و خلاصه یک طبیعت زیبا با مزه ای از تاریخ. می توان یک روز خوب را در هرانده شروع کرد و از همان راه رفته و جاده فیروز کوه، غروب به خانه بازگشت.

روندگان

روستای رنگین تر

پاییز هرانده خیلی از جهانگردان و عکاسان را به آنجا می کشاند. باید کوره راه ها را زیر آفتاب مایل پاییزی گرفت و رفت. روستایی سرد که آبان ماه، پاییز تمام و کمال به آنجا سر کشیده و چند هفته بعد از آن، دیگر از زردی درختان نشانی باقی نمانده

نکته

هرانده را دوست بدار

در گردش یک روزه تان در هرانده، می بینید که نه از زباله و آلودگی خبری هست و نه از اثرات آتش و تخریب درختان. شما هم به عنوان یک جهانگرد، حافظ طبیعت این روستا باشید. علاوه بر این، بدون اجازه وارد باغ ها و مزارع مردم نشوید و با حفظ شئونات اخلاقی یک طبیعت گرد، مردم روستا را از مسافران آزرده خاطر نکنید.

چطور برسیم؟

دهی در همین نزدیکی

اگر اهل پیاده روی هستید. احتیاجی نیست که برای سفر به هرانده حتماً خود روی شخصی داشته باشید؛ می توانید بخشی از جهت را با وسایل نقلیه عمومی بروید و بقیه راه را پیاده طی کنید

- خودروی شخصی: اگر از تهران به سمت فیروز کوه حرکت کنید، 121 کیلومتر بعد از تهران و تقریباً 10 کیلومتر مانده به شهر فیروز کوه، به خروجی روستای هرانده در سمت راست جاده می رسید که با تابلو معین شده. بعد از ورود به جاده فرعی و تقریباً بعد از یک کیلومتر رانندگی در جاده آسفالت به روستا می رسید. از تهران تا هرانده حدود سه ساعت راه دارید.

- وسایل نقلیه عمومی: به ترمینال شرق (چهار راه تهرانپارس) بروید و سوار مینی بوس ها و تاکسی های خط تهران- فیروز کوه شده و ابتدای خروجی روستای هرانده پیاده شوید از کنار جاده تا روستا 10 دقیقه پیاده روی دارید. برای مینی بوس 2 هزار و 800 تومان و برای تاکسی هم باید حدود 6 هزار تومان پرداخت کنید.

از دست ندهید

یک غار پاییزی

اگر دنبال هیجان هستید، سراغ غار بورنیک بروید که تقریباً سه کیلومتر با خود روستا فاصله دارد. اگر قصد غار بورنیک کردید، باید از جنوب روستا راه بیفتید، از روستا تا غار حدود یک ساعت و نیم باید پیاده روی کنید. سعی کنید در ساعت های اول روز که آفتاب شدید نیست، این قسمت را طی کنید چون در جهت چندان خبری از سایه درختان نیست. دمای داخل غار سرد و در تمام سال ثابت است، بنابراین حتی در ماه های گرم هم باید لباس گرم همراه داشته باشید. اگر یک غار نورد حرفه ای همراهتان هست و وسایل لازم را همراه برده اید، ورود به غار را تجربه کنید. یک گروه طبیعت گرد معمولی به حدود دو ساعت زمان برای رفت و برگشت در این غار احتیاج دارند.

چه می بینیم؟

روستای پر رنگ

- پیاده روی در روستا: اگر به پیاده روی در جهتهای کم شیب و هموار علاقه دارید، حتماً جهت رودخانه نمرود (نیمرود) را امتحان کنید که از شمال به سمت جنوب می رود. حاشیه رودخانه را که ادامه دهید، بعد از حدود دو ساعت به روستای خمده در پایین رودخانه نمرود می رسید. باغ های گردو، غارهای دستکند شرق روستا و چشمه خمده در یک کیلومتری جنوب روستا، از دیدنی های خمده هستند.

- شیردره: منطقه تاریخی شیر دره در جنوب شرقی روستا متعلق به اوایل دوره اسلامی است. در شیب انتهایی دره می توانید به دیدنی یک دره باستانی کاوش شده بروید که بالای آن بقایای یک قلعه تاریخی را هم می بینید. اگر بخواهید به آنجا برسید، حدود یک ساعت باید پیاده روی کنید؛ البته این دره و راه رسیدن به آن خشک و بی آب و علف است و حتماً باید همراه یک راهنمای محلی به آنجا بروید.

- برج دیدبانی: در شمال شرقی هرانده و همان جایی که روستا به رودخانه نمرود متصل می گردد، یک صخره سنگی وجود دارد که بالای آن شکافی حدوداً سه متری دارد. در این شکاف بقایای برجی وجود دارد که به نظر می رسد برج دیدبانی بوده. بخش های زیادی از قلعه هزار ساله به خاطر حفاری های غیر مجاز از بین رفته اما هنوز قلعه ارزش دیدن را دارد از دست ندهید.

منبع: نشریه سرزمین من، شماره 7

منبع: راسخون

به "پاییز در سه ساعت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پاییز در سه ساعت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید