چطور وام 600 میلیون تومانی نوسازی مسکن بگیریم؟
به گزارش وبلاگ ایزابل، در حال حاضر وام 600 میلیون تومانی نوسازی مسکن به مالکان خانه های اطراف حرم های مطهر چهار شهر تهران، مشهد، قم و شیراز پرداخت می شود و سقف این وام در بافتهای فرسوده دیگر شهرها 450 میلیون تومان است که متقاضیان دریافت وام باید به سامانه facility.udrc.ir مراجعه کنند. برای دریافت این وام نیازی به سپرده گذاری نیست.
به گزارش ایسنا، سقف وام نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی واقع در بافتهای فرسوده شهری 450 میلیون تومان است. در چهار شهر تهران، مشهد، قم و شیراز و در محدوده حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (ع) و حرم شاهچراغ (ع) تا سقف 600 میلیون تومان تسهیلات نوسازی پرداخت می شود.
درخصوص نرخ سود این تسهیلات 150 میلیون تومان از وام در تمامی شهرها بدون سود بانکی است. مابقی 18 درصد خواهد بود. لذا نرخ سود در تهران حدود 12 درصد، در کلانشهرها 11 درصد و در سایر شهرها حدود 10 درصد است. برای دریافت این تسهیلات نیازی به سپرده گذاری نیست.
افرادی که ملک شان در محدوده بافت های ناکارآمد شهری قرار گرفته است می توانند با مراجعه به سامانه ثبت نام تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران به نشانی facility.udrc.ir نسبت به ثبت اسناد مالکیت ملک خود اقدام کنند.
بعد از ثبت کدپستی یا کد جام (ثبت شده در سند تک برگ) در سامانه به صورت اتوماتیک به آنان اعلام می شود که ملک شان در محدوده (بافت فرسوده- تاریخی یا سکونتگاه غیر رسمی) قرار گرفته است یا خیر.
آیا به خانه های قولنامه ای سند می دهند؟
در حال حاضر مالکان خانه های قولنامه ای واقع در سکونتگاههای غیررسمی و حاشیه شهرها می توانند سند دریافت کنند؛ زیرا ارایه خدمات شهری به این واحدها مستلزم دریافت سند است. پس از این که محرز شد ملک در بافت فرسوده مصوب واقع شده به صورت برخط اطلاعات جهت تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات نوسازی برای بانک مسکن ارسال می شود. افرادی که می خواهند با استفاده بند ک تبصره 11 قانون بودجه سال جاری در رابطه با دریافت سند خود در منطقه ها حاشیه نشینی اقدام کنند. با مراجعه به سامانه ثبت نام تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران و ثبت اطلاعات خود، کد رهگیری دریافت می کنند.
اطلاعات دریافتی از متقاضیان سند در منطقه ها حاشیه نشینی مصوب برای اداره های کل راه و شهرسازی استان ها جهت بررسی و تطبیق اسناد ارسال می شود، چنانچه مدارک مورد تایید آنان قرار گرفت مدارک جهت تشکیل پرونده و صدور سند به ادارات ثبت و اسناد استان ها ارسال می شود.
چنانچه ملک جهت دریافت تسهیلات و یا سند از طریق سامانه مورد تایید قرار نگرفت متقاضیان می توانند به اداره های راه و شهرسازی استان ها مراجعه کند یا طی ارسال پیام به شماره سامانه پیامکی 30008612 مشکل خود را با کارشناسان شرکت بازآفرینی شهری ایران مطرح کنند.
بر اساس بسته تشویقی که آبان ماه سال 1401 ابلاغ شد امکان ساخت تا دو طبقه بیشتر نسبت به تراکم مجاز، ارایه حداقل 50 درصد تخفیف در صدور پروانه و امکان تهاتر زمین با اراضی دولتی از جمله امتیازاتی است که دولت در اختیار مالکان واحدهای مسکونی واقع در بافتهای ناکارآمد قرار می دهد.
همچنین طبق قانون حمایت از احیا، نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده، شهرداری ها موظفند حداقل 50 درصد در عوارض پروانه و تواکم ساخت تخفیف بدهند که این رقم تا 100 درصد هم می توانند باشد. در حال حاضر شهرداریهای کشور همکاری خوبی در بافتهای فرسوده دارند و به طور میانه بالای 85 درصد تخفیف می دهند.
منبع: فرارو