آشنایی کامل با قفل دیجیتال درب ورودی منزل و نحوه کار با آنها

به گزارش وبلاگ ایزابل، هر چه جلو تر می رویم، به واسطه ورود تکنولوژی های نو به زندگی ما، رفاه زندگی مان افزایش می یابد. یکی از وسایلی که علی رغم سادگی و کوچکی اش، کارایی بسیار زیادی دارد، قفل دیجیتال درب ورودی است. در این مطلب قصد داریم به معرفی قفل های نوی بپردازیم که وجودشان برای خانه های مدرن و هوشمند امروزی ضروری است.

آشنایی کامل با قفل دیجیتال درب ورودی منزل و نحوه کار با آنها

قفل دیجیتال برخلاف قفل های کلیددار معمولی، قابلیت کنترل از راه دور و باز و بسته کردن درب بدون دخالت دست را فراهم می کند. این سیستم شباهت زیادی به تکنولوژی کی لس در خودروهای امروزی دارد، در واقع به عقیده بسیاری از افراد این سیستم از صنعت خودروسازی وارد ساختمان سازی شده است. در ادامه بیشتر راجب به طرز کار قفل دیجیتال و انواع مختلف آنها صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

طرز کار قفل دیجیتال

طرز کار قفل دیجیتال درب ورودی بسته به مدل آن فرق دارد. اما بیشتر مدل های دیجیتالی برق خود را از طریق باتری های قلمی ساده می گیرند، بنابراین برای استفاده از آنها نیاز به برق کشی مجز ندارید. مدل های قفل دیجیتال شامل موارد زیر می شوند:

  • ریموت دار

  • کارتی

  • کددار یا رمزی

  • بلوتوث دار (مناسب تلفن همراه هوشمند)

  • دستور صوتی یا وُیس کنترل

  • اثر انگشت

  • حسگر فاصله سنج

مدل های کارتی، اثر انگشتی، ریموت دار و رمز دار عموما قفل هایی مشابه بوده و بیشتر قفل های دیجیتالی دارای ورودی دوبل رمز و کارت و همچنین اثر انگشت به طور یکجا هستند. درست مانند قفل دیجیتال درب ورودی اتاق هتل ها که از سیستم کارتی یا کددار استفاده می کنند.

مدل های بلوتوث دار، به گوشی تلفن همراه متصل شده و بهمراه یک اپ عرضه می شوند که تنها با فشردن یک دکمه از روی گوشی، درب را باز و بسته می کند. مدل های بلوتوثی برای کار کردن باید در فاصله نزدیک حدود 10 تا 12 متری آن قرار بگیرید تا عمل کنند.

مدل های پیشرفته وُیس کنترل همانطور که از نامشان مشخص است با دستور صوتی کار می کنند. البته برای انجام این عمل به یک گوشی هوشمند نیاز خواهید داشت. کافی است گوشی را برداشته و برای باز و بسته کردن قفل از کلمه LOCK یا لاک به معنی قفل و UNLOCK یا آنلاک به معنی باز استفاده کنید.

اما شاید پیشرفته ترین و جالب ترین مدل های قفل دیجیتال درب ورودی، مربوط به مدل های دارای تکنولوژی حسگر فاصله سنج باشد. این قفل ها را می توان طوری برنامه ریزی کرد که در صورت بودن شما در نزدیکی خانه، مثل دم درب یا داخل حیاط، درب خانه قفل نشود، اما به محض اینکه فاصله شما از حد مشخص فراتر رفت، درب به طور اتوماتیک قفل شود. با وجود این سیستم دیگر نیازی نیست نگران قفل کردن درب باشید چرا که درب به طور اتوماتیک قفل می شود. این سیستم خصوصاً در زمانی که در حیاط یا پارکینگ کار دارید و قرار است سریع به خانه برگردید، بسیار کاربردی است، دیگر نیازی نیست هر بار قفل درب را باز و بسته کنید.

قابلیت های جانبی و جالب قفل های دیجیتالی

برخی قفل های دیجیتال هوشمند، دارای قابلیت های اضافه مثل اتصال به وای فای هستند که به کاربر یا صاحب خانه اجازه می دهد رفت و آمد های خانه را حتی در صورت دور بودن از خانه تحت کنترل داشته باشد. برای مثال اگر از خانه برای مسافرت خارج شده اید، با فعال کردن سیستم ضد سرقت، اگر درب از طریق شخص دیگری باز شود، برای شما پیام هشدار یا آلارم ارسال خواهد شد.

همچنین برخی مدل ها دارای زنگ ورودی قابل تعریف برای افراد مختلف هستند. به عبارت دیگر وقتی مثلا همسرتان از درب منزل وارد شد، زنگ مخصوص به ورود او در منزل به صدا در خواهد آمد.

تمامی قفل های دیجیتالی علاوه بر تمام موارد گفته شده، دارای کلید مکانیکی مخصوص هم هستند که در مواقع اضطراری برای باز کردن درب استفاده خواهند شد.

معایب قفل های دیجیتال

قفل دیجیتال درب ورودی در کنار مزایای فراوان خود، برخی معایب هم در خود دارند. بزرگترین عیب این قفل ها، خصوصاً در نمونه های پیشرفته، قیمت بسیار بالای آنهاست. مدل های تولید شده از شرکت های نام آشنا مثل سامسونگ (کره ای)، یال (سوئدی) قیمت بالایی داشته که عملا آنهارا از دسترس بسیاری از مردم حتی طبقه ماز طریق خارج می کند. برای مثال یک قفل دیجیتالی چینی از برند و کاداس با قابلیت اثر انگشت و رمزدار، قیمتی بالای 5 میلیون تومان دارد. قفل های شرکت سامسونگ و یال بخاطر کیفیت بالاتر و زیبایی ظاهری بیشتر، قیمتی بالای 10 میلیون و حتی 20 میلیون تومان دارند.

عیب دیگر قفل های دیجیتال که البته در برخی مدل ها دیده می شود، لزوم وجود تلفن همراه برای باز و بسته کردن درب است. بنابراین اگر از جمله افرادی هستید که گوشی هوشمند خود را همیشه همراه خود ندارید، بهتر است از قفل های لمسی، کارتی یا رمزدار استفاده کنید.

سخن پایانی

قفل دیجیتال درب ورودی یکی از ابزارهای لازم برای خانه های هوشمند است. همچنین وجود چنین وسیله ای برای حفاظت از خانه در برابر سرقت و دزدی، پرداخت هزینه بالا برای نصب آنها را تا حدی توجیح می کند. این قفل ها دارای ظاهری زیبا و پیشرفته هم بوده و به منزل شما حالتی شیک و لوکس می دهند.

منبع: اتاق

به "آشنایی کامل با قفل دیجیتال درب ورودی منزل و نحوه کار با آنها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی کامل با قفل دیجیتال درب ورودی منزل و نحوه کار با آنها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید