اپل سهم قابل توجهی از بازار ایربادز را به سامسونگ واگذار کرد
به گزارش وبلاگ ایزابل، طبق اطلاعات منتشر شده از سوی مؤسسه تحقیقاتی Counterpoint Research، اپل که در حال حاضر بهترین برند از لحاظ فروش ایربادز به شمار میرود بخش بزرگی از سهم خود را در این بازار به گلکسی بادزهای سامسونگ واگذار کردند.
ویروس کرونا اگرچه از آغاز تا به امروز هم روی تولید گوشی های هوشمند تأثیر منفی گذاشته و شاهد کاهش تعداد گوشی های تولید شده در مقایسه با تقاضای کاربران بوده ایم اما در فرایند ساخت ایربادزها مشکل زیادی به وجود نیامده (اگرچه مشکل وجود داشته است) و شرکت ها با قدرت به فروش این محصولات ادامه داده اند. بازار گجت های پوشیدنی در حال رشد بود اما از زمانی که شرکت ها تصمیم گرفتند هندزفری را از درون جعبه گوشی هایشان خارج کنند، به شکل عجیبی رونق پیدا کرد تا شرکت ها مجبور شوند تمرکز ویژه ای روی آن بگذارند.
در حال حاضر در بازار ایربادزها، اپل رتبه نخست را دارد. شرکت آمریکایی که غالبا در بخش گجت های پوشیدنی نظیر ساعت هوشمند و ایربادز حرف اول را می زند، طی دو سال گذشته هم در صدر ایستاده بود اما در سال 2021، بخش بزرگی از سهم بازار خود را به کننده های سامسونگ یعنی گلکسی بادزها که این روزها حرف های زیادی برای گفتن دارند واگذار کرد.
به صورت کلی مقدار فروش بادزها در سال 2021 از رقم 230 میلیون به رقم خیره کننده 300 میلیون افزایش پیدا کرد تا 24٪ رشد را نسبت به سال 2020 داشته باشد. البته Counterpoint پیش بینی می کرد این مقدار 33٪ باشد اما شرایط وخیمی که در نتیجه شیوع ویروس کرونا بوجود آمده سبب شده شرکت ها نتوانند آنطور که انتظار می رفت، در بخش های مختلف فروش داشته باشند که یکی از همین بخش ها، ایربادزها هستند.
البته کرونا تنها یک بخش از قضیه است. اپل را به عنوان بهترین برند در این زمینه هم می توانیم تا حدودی مقصر بدانیم چرا که شرکت آمریکایی در عرضه ایرپادز 3 خیلی تعلل کرد. بسیاری از تحلیلگران و منابع خبری پیش بینی می کردند شرکت زودتر از این ها از کننده نو خود رونمایی کند اما این اتفاق رخ نداد. در عوض تا این اتفاق بیفتد، شرکت های دیگر نظیر سامسونگ محصولات زیادی را روانه بازار کردند تا کاربران جایگزین خوبی برای ایرپادز 3 داشته باشند.
البته اپل به محض اینکه از ایرپادز 3 رونمایی کرد این محصول توانست در سه ماه چهارم سال گذشته در صدر جدول فروش قرار بگیرد تا بدین ترتیب شرکت متوجه شود اگر زودتر از آن رونمایی می کرد، قطعا شرایط بهتر از آنچه که اکنون شاهد هستیم می بود. شاید هم مقدار رشد فروش ایربادزها از 24٪ افزایش پیدا می کرد.
البته فکر نکنید اپل برای ماندن در صدر فقط به ایرپادز 3 نیاز داشت چرا که ایرپادز 2 و ایرپادز پرو نتوانستند عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارند. اتفاقا درست برعکس این قضیه در رابطه با بادزهای قدیمی اپل صادق است. این محصولات با عملکرد بی نظیری که در پخش محتوای صوتی از خود به نمایش گذاشتند سبب شدند شرکت آمریکایی بتواند به صورت کلی در مقایسه با سال 2020، حدود 5٪ در فروش گجت های پوشیدنی رشد داشته باشد که این مقدار اگرچه خوب است اما کافی به نظر نمی رسد.
همین رشد 5٪ در مقدار فروش کافی بود تا شرکت حدود 4٪ از سهم کلی خود را در بازار از دست بدهد که قطعا خبر خوبی برای اپل و سرمایه گذاران شرکت به حساب نمی آید. نکته جالب اما اینجاست که سهم شیائومی به نسبت سال 2020 هیچ تغییری نکرد و روی همان 9٪ باقی ماند اما سامسونگ که این روزها در بخش گجت های پوشیدنی تمرکز ویژه ای گذاشته است توانست رشدی حدود 0.5٪ داشته باشد.
سامسونگ در حالی در رتبه سوم به جای مانده که توانست به لطف گجت های بسیار باکیفیتی نظیر گلکسی بادز 2 و بادز پرو، توجه کاربران را به خود جلب کند. همین دو محصول بودند که در رشد حدود 33٪ شرکت کره ای در فروش ایربادزها نقش به سزایی ایفا کردند.
حال باید دید با وجود ایرپادز 3 در بازار که قطعا روی محبوبیت سری گلکسی بادز تأثیر منفی خواهد داشت، شرایط بازار ایربادزها چگونه تغییر می کند. اینطور که به نظر می رسد، سامسونگ تا قبل از ماه آگوست هیچ بادزی را راهی بازار نخواهد کرد و دقیقا به همین علت بعید است شرایط آن در بازار تغییر کند. از آن طرف کاربران قطعا به خرید ایرپادز 3 ادامه می دهند و احتمالا تا قبل از اینکه سامسونگ بخواهد سهم اپل را تصاحب کند، شرکت آمریکایی بار دیگر رشد چشمگیری خواهد داشت.
منبع: PhoneArena
منبع: دیجیکالا مگ