بخش منحصر به فرد فرایند غذا خوردن در اسپانیا ، سابرمسا

به گزارش وبلاگ ایزابل، اسپانیا کشوری عاشق غذا به شمار می رود و بخاطر تمامی انواع غذا هایش از تاپا و سایر غذا های آنچنانی تا دستور پخت های ساده و باشکوهی که طی نسل ها وجود داشته و همچنان پایدار به جای مانده اند، شناخته می گردد. بنابراین ممکن است خلاف عقل یا کفر به نظر برسد که بگوییم مهم ترین بخش یک ناهار اسپانیایی، غذایی که صرف می گردد نیست. اما این جمله حقیقت دارد و درست است. قبل از این که بیشتر از این شلوغش کنید، اجازه بدهید بگویم مردم اسپانیا اصلا و ابدا بخش غذایی ناهار خود را دست کم نمی گیرند. خود من به عنوان یک اسپانیایی عاشق غذا و بخصوص ناهار، برای تصمیم گیری در خصوص این که کجا غذا بخورم، به همان مقدار که آدم ها برای تصمیم خریدن یک خودرو وقت و انرژی می گذارند و تحقیق می نمایند جدی برخورد می کنم. البته که من هم مثل بقیه می خواهم بدانم که غذای سرو شده در یک رستوران خوب است یا نه؛ اما بعلاوه می خواهم بدانم آیا آن مکان، جای مناسب و راحتی برای گذراندن چند ساعت آرامش بخش خواهد بود یا خیر. بهتر است خونسردی خود را حفظ کنید و این حقیقت را باور کنید. در اسپانیا، هدف از بیرون ناهار خوردن، فقط عمل غذا خوردن نیست؛ بلکه گپ زدن با دوستان و آشنایان و خبر گرفتن از آنها، در خصوص همه چیز صحبت کردن و خندیدن در جهت دفع استرس است. استرس هایی که اگر کمی منصف و واقع بین باشید، تایید می کنید که به وسیله مسایل بی اهمیت به وجود می آیند. اگر فقط به غذایی که می خورید اهمیت می دهید، بهتر است بیرون نروید؛ خانه بمانید و غذا سفارش بدهید. اما اگر شما هم مانند اسپانیایی ها فکر می کنید، با ما همراه باشید تا در خصوص سابرمسا sobremesa، بخش منحصر به فرد فرایند غذا خوردن در اسپانیا، بدانید:

بخش منحصر به فرد فرایند غذا خوردن در اسپانیا ، سابرمسا

سابرمسا دقیقا چیست !؟

غذا و غذا خوردن در اسپانیا بسیار با اهمیت است؛ اما جنبه های اجتماعی مربوط به آن اهمیت بیشتری دارد. برای مثال، زمانی که اسپانیایی ها سیر شده اند و نمی توانند حتی یک لقمه دیگر غذا بخورند، ناهارشان تمام نمی شود. بلکه در آن لحظه، سابرمسا sobremesa آغاز می شود. نه تنها هیچ معادل انگلیسی، بلکه هیچ معادل به زبان دیگری نیز برای این کلمه وجود ندارد؛ اما مفهوم آن ساده است. سابرمسا sobremesa به زمانی گفته می شود که شما بعد از به خاتمه رسیدن غذایتان بر سر میز می گذرانید. اغلب این زمان با خنده سپری می شود و تقریبا همواره با مکالمه سرخوشانه و شادی که از یک غذای خوش طعم ناشی می شود همراه است. دنی کارنرو Dani Carnero سرآشپز رستوران لا کازموپولیتا La Cosmopolita در مالاگا Málaga که برترین سرآشپز های اسپانیایی مانند فرران آدریا، ژوآن روکا، خوزه آندرس و آندونی لوییس آدوریز برای غذا خوردن در اسپانیا به آنجا می روند، می گوید : از نظر شخصی، سابرمسا sobremesa یک اصل بنیادی به شمار می رود. بعنوان یک سرآشپز وقتی می بینم مردم بعد از ناهار خود در حال وقت گذرانی و گپ زدن هستند، احساس می کنم این یک نشانه است که همه چیز خوب پیش رفته و غذا عالی بوده است؛ اما اغلب مردم بیشتر از آنکه در حین غذا خوردن خوش بگذرانند، از لحظات بعد از آن لذت می برند. سابرمسا sobremesa واقعا جادویی است.

برترین راه برای آغاز یک دوستی

وقتی از مادرید به زاراگزا Zaragoza نقل مکان کردم، با بن کرتیس Ben Curtis، بلاگر بریتانیایی برخورد کردم. بن به مدت بیست سال در اسپانیا زندگی نموده است و به احتمال زیاد بیشتر از هر کس دیگری، سنت ها و رسم و رسوم اسپانیایی ها را به سایرین یاد داده است. من و او مدتی بود در خصوص مسایل مربوط به فرهنگ اسپانیا با هم ایمیل رد و بدل می کردیم؛ اما هیچ وقت با هم دیدار ننموده بودیم. او با زیرکی پیشنهاد داد که برای ناهار خوردن بیرون برویم. آن روز ناهار آنقدر به ما خوش گذشت که از آن پس، در شش سال گذشته، تقریبا هفته ای یک بار با هم ناهار می خوریم. منظورم از ناهار یک ساندویچ یا یک نوع دیگر فست فود مثل همبرگر نیست؛ بلکه یک غذای درست و حسابی؛ یک ناهار اسپانیایی در سه بخش. اگر راه بهتری از ناهار خوردن دائمی گاه به گاه برای تحکیم کردن یا شکل بخشیدن به یک دوستی سراغ دارید، خرسند می شوم در خصوص آن بدانم. این برترین راه است.

برترین جا برای تجربه یک سابرمسای لذت بخش

در تجربه شخصی من، غذا های آنچنانی و آوانگارد به یک سابرمسای خوب و به یاد ماندنی ختم نمی شوند؛ زیرا بیشتر توجه افراد به خود غذا معطوف می شود. به همین خاطر من رستوران های کلاسیک و بی دبدبه و کبکبه مانند سنتی اسپانیایی یا رستوران های خانوادگی که سبک غذا ها مانند غذا های خانگی و تهیه شده از مواد ساده و درست پخته شده است را ترجیح می دهم. می دانم بن Ben هم همین گونه فکر می نماید؛ زیرا ما اغلب بعد از خوردن یک غذای خوش طعم، در خصوص این موضوع مهم با هم صحبت می کنیم. تحقیقات غیر رسمی من به این نتیجه رسیده است که هر چقدر غذا بهتر باشد، سابرمسا sobremesa بهتر خواهد بود. اما در عین حال گفته می شود که گاهی ممکن است غذایی که می خورید اصلا خوب نباشد؛ اما بخاطر وجود یک همراه درست و خوشایند، ناهار فوق العاده ای را تجربه کنید.

اصل کلیدی سابرمسا چیست !؟

سابرمسا sobremesa قوانین و اصول خاص خودش را نیز دارد. مهم ترین نکته این است که هیچ کس نباید از سر میز بلند شود؛ البته این شامل موارد اضطراری نمی شود. شما می بایست سر میزی که غذایتان را روی آن میل نموده اید، بین دستمال سفره های مچاله شده و آخرین تکه های دسرتان که ممکن است خورده شود یا نشود بمانید. سابرمسا sobremesa یعنی ناهارتان را کش بدهید و طولانی تر کنید؛ چرا که آنقدر به شما خوش گذشته است که نمی خواهید زمان ناهار به اتمام برسد. اگر میز را ترک کنید، این جادو از بین می رود.

نتایجی که یک سابرمسای ایده آل می تواند داشته باشد

جو گرم و صمیمی به وجود آمده بخاطر سابرمسا sobremesa می تواند به مکالماتی ختم شود که اگر در موقعیت و شرایط دیگری بودید، ممکن نبود اتفاق بیفتند. مکالمات شیرین و خوشایندی که با جمله هایی مانند تو الهام بخش من بودی تا .... یا خیلی وقته می خواهم به تو بگویم که چقدر کاری که انجام دادی برایم مهم است .... یا خیلی جمله های مثبت و پر انرژی دیگر مانند اینها. سابرمسا sobremesa بعلاوه برترین موقعیت برای جلوه گری افراد شوخ و کمدین است. زمانی که مستمع کاملا سیر و سرمست از غذای خوش طعمیست که برای ناهار صرف نموده، از شوخی ها و جک ها بیشتر لذت می برد و از آنها استقبال بیشتری می نماید. تنها کاری که ضروری است انجام دهید این است که یک نکته خیلی بامزه بپرانید و حتی اگر نتوانید این کار را صد در صد درست انجام دهید یا خرابکاری کنید، مطمئن باشید باعث خنده مستمع تان خواهد شد. در حقیقت، اگر خرابکاری کنید، نتیجه بهتری خواهد داشت. مادر من عادت دارد جوک بگوید و هنوز به آخرین خط آن جوک نرسیده، به خنده های طولانی و خنده داری که واگیر دار هم هستند بیفتد. جوک هایی که او می گوید همواره بامزه نیستند؛ اما طرز گفتن مادرم باعث می شود به بامزه ترین جوک های عمرتان تبدیل شوند.

مدت زمان ایده آل برای یک سابرمسای خاطره انگیز

سابرمسا sobremesa معمولا به مقدار مدت زمان صرف غذا طول می کشد؛ حتی گاهی اگر خیلی خوش بگذرد، بیشتر هم به طول می انجامد. من در جنوب اسپانیا به جهان آمدم؛ جایی که به دلیل گرمی فوق العاده هوا در تابستان، سابرمسا های فوق العاده ای اتفاق می افتند. بیرون رفتن در آن هوا دیوانگی محسوب می شود؛ بنابراین ناهار معمولا در خانه صرف می شود. مابین داستان های مجذوب نماینده خانواده ما از خوشگذرانی به وقت ناهار، داستان مورد علاقه من آن یکی است که پدرم با یکی از دوستانش ناهار می خورده و سابرمسای آنها آنچنان طولانی شده که دوباره گرسنه می شوند و برای شام می مانند. من هنوز به چنین تجربه بی نظیر صرف ناهار و شام دوبل با یک دوست دست پیدا ننموده ام؛ تجربه ای که دوست دارم آن را پیوند اسطوره ای دو وعده غذایی بنامم؛ اما یک روز، بالاخره یک روز، آن را تجربه خواهم کرد.

ناهار های طولانی لذت بخش در اسپانیا

البته در آداب غذا خوردن در اسپانیا، یک ناهار طولانی یک روزه،نمی تواند هر روز اتفاق بیفتد. یک سابرمسای طولانی معمولا در مناسبت هایی مانند جشن تولد، جشن سالگرد و روز های تعطیلی که خانواده به دور هم جمع هستند پیش می آید. اما در طول هفته هم خیلی از آدم ها ناهار طولانی صرف می نمایند و وقتی غذایشان تمام می شود، هیچ عجله ای برای ترک کردن میز خود ندارند. در عین حال، هرگز شنیده نشده است که یک سابرمسا sobremesa بعد از شام اتفاق بیفتد؛ اگر هم چنین چیزی پیش بیاید، به هنگام بعد از ظهر پیش می آید؛ نه شب. همه می گویند سالم تر است که یک ناهار بزرگ بخورید تا یک شام بزرگ؛ اما به نظر من این قانون ربطی به سلامتی ندارد و به صورت اتفاقی به وجود آمده است؛ زیرا ناهار ها بسیار خوشایند تر هستند و هنگام ناهار بیشتر خوش می گذرد.

ویژگی های سابرمسا و لذت دیدن سابرمسای دیگران

من آنقدر به ناهار های بزرگ و طولانی علاقه دارم که حتی اگر وقت کافی برای ناهار خوردن نداشته و مشغول کار باشم، دوست دارم ناهار خوردن مردم را دیدن کنم. برای مثال برایم پیش آمده که در حال اجرا یک کار کسل نماینده در خارج از خانه بوده ام، به خیابانی پیچیده ام و به پنجره یک رستوران نگاه انداخته ام، چهار بانوی میانسال را دیده ام که دور یک میز نشسته اند و در حالی که یک گارسن با پاپیون بالای سرشان ایستاده و از آنها با قهوه پذیرایی می نماید، صحبت می نمایند و می خندند. گاهی بخصوص در روز های تعطیل، می توانید یک میز را ببینید که 15 الی 20 مرد، خیلی نامرتب، دور آن نشسته اند و در حالی که دور دوم نوشیدنی های سابرمسای خود را می نوشند، آواز می خوانند، بلند بلند صحبت می نمایند و آنچنان به آنها خوش می گذرد که شما با دیدن آنها مجبور می شوید لبخند بزنید. از آنجایی که پدر و مادر ها در زمان وقوع سابرمسا sobremesa آنچنان در حال خوش گذرانی و لذت بردن از وقتشان هستند که کمتر به بچه ها سخت می گیرند، بچه ها نیز بسیار آزاد و خرسند خواهند بود؛ بنابراین سابرمسا sobremesa برای همه برد برد محسوب می شود. در اسپانیا شما می توانید به ناهار با عنوان یک بهانه برای یک سابرمسای لذت بخش نگاه کنید. ناهار بهانه بسیار بسیار خوبی است. در ضمن غذا و غذا خوردن در اسپانیا تقریبا همواره فوق العاده است که اگر کمی به آن فکر کنید، یک امتیاز دیگر برای سابرمسای خاطره انگیز شما به شمار می رود.

منبع: همگردی

به "بخش منحصر به فرد فرایند غذا خوردن در اسپانیا ، سابرمسا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخش منحصر به فرد فرایند غذا خوردن در اسپانیا ، سابرمسا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید