برخورد قیم مآبانه و اعلام آمار مهاجرتی بدون منبع، از سوی سفارت کشور آلمان در ایران
به گزارش وبلاگ ایزابل، رصدخانه مهاجرت ایران، طبق ماموریت تخصصی خود دربارۀ اعلام داده های معتبر مهاجرتی از/به ایران، با پیش فرضِ تعامل و همراهی سفارت خانه ها در تماس هایی مکرر، درخواستِ به اشتراک گذاشتنِ منبع این آمار را داشته که پاسخ روشنی دریافت نکرده است.

به گزارش گروه دانشگاه وبلاگ ایزابل، به نقل از رصدخانه مهاجرت ایران، در روز گذشته، حساب کاربری اینستاگرام سفارت آلمان در ایران به مناسبت روز دانشجو پیغام تبریکی منتشر کرد. در این پیغام، آمار ثبت نام دانشجویان ایرانی در ترم گذشتۀ زمستان در کشور آلمان را 11، 573 نفر اعلام شده است.
در متن این پست اینستاگرامی آمده است:
در ترم گذشته، 41، 6437 دانشجوی خارجی در دانشگاه های آلمان ثبت نام کردند که 11573 نفر آن ها از ایرانی اند
پس از انتشار این پست اینستاگرامی، خبرگزاری های رسمی در بازنشری گسترده، این عدد را با عنوان ثبت نام یازده هزار نفری دانشجویان ایرانی در دانشگاه های کشور آلمان منتشر می نمایند؛ رویۀ تکراری که این بار گویی صرفِ اعلام عددی از سوی یک سفارت خانه، آن خبر به شکل تام وتمام دارای اصالت تشخیص داده می گردد و بدون تاملی درخصوص صحت سنجی آن، بازنشر گسترده ای در رسانه های داخلی می یابد.
رصدخانه مهاجرت ایران، طبق ماموریت تخصصی خود دربارۀ اعلام داده های معتبر مهاجرتی از/به ایران، با پیش فرضِ تعامل و همراهی سفارت خانه ها در تماس هایی مکرر، درخواستِ به اشتراک گذاشتنِ منبع این آمار را داشته که پاسخ روشنی دریافت ننموده است. کارمندان ایرانی سفارت خانه بیان داشتند که امکان دریافتِ پاسخ به زبان فارسی وجود ندارد! آن هم در زمانی که داده ای مهاجرتی درخصوص فارسی زبانان، به صورت عمومی و در صفحه ای اینستاگرامی برای مخاطب ایرانی منتشر می گردد!
با این تفاسیر دو نکتۀ مهم وجود دارد:
اول: با علم به شرایط افزایشی مهاجرت دانشجویان ایرانی به کشور های مختلف، انتشار (اینستاگرامی) داده های مهاجرتی ایرانیان، آن هم از سوی نهادِ خارجی چرا بدون ذکر منبع باید صورت بگیرد؟ و مهمتر آنکه چرا خبرگزاری های فارسی زبان بدون صحت سنجی و درج منبع داده ها، آن را بازنشر می نمایند؟
دو: از آنجایی که این برخورد غیرپاسخگو و امتناع ورزیدن نسبت به اعلام منبع آمار های منتشر شده و مشروط کردن داده ها به نامه نگاری غیرفارسی، خلاف روحیۀ همراهی یک سفارت خانه در خاک کشوری دیگر است، وزارت خارجه محترم جمهوری اسلامی ایران، چه سازوکاری درخصوص تسهیل پیگیری و امور نهاد های متولی با سفارت خانه های کشور های دیگر تعریف نموده است؟
منبع: خبرگزاری دانشجو