راهنمای آسان پرورش درخت کیوی

به گزارش وبلاگ ایزابل، از هر نظر ، کیوی یکی از مجذوب کننده ترین میوه هاست. فواید مصرف کیوی از نظر سلامتی بسیار است. منبع بسیار بالایی از ویتامین C بوده و با مصرف منظم کیوی در ماه های زمستان می توانید در برابر بیماری ها و شرایط آب و هوایی سرد بسیار مقاوم تر و مصون باشید. علاوه بر اینکه یکی از بالاترین منابع ویتامین C است ، به هضم غذا نیز یاری نموده و پوستی سالم و زیبا را تضمین می نماید. آیا می دانستید حتی اگر با کشاورزی صنعتی سر و کار نداشته باشید ، برای خود و خانواده تان می توانید در باغ یا بالکن خود یک درخت کیوی بکارید؟ اگر به باغبانی علاقه داشته و به خصوص اگر دوست دارید در باغ یا خانه خود درخت کیوی بکارید ، توصیه می کنیم تا نگاهی به این راهنمای پرورش کیوی بیندازید.

راهنمای آسان پرورش درخت کیوی

تاریخچه کیوی

کیوی یکی از گونه های گیاهی است که عمدتاً در شمال چین است. در اوایل دهه 1900 این گیاه با بردن این گیاه به نیوزلند و تکثیر آن محبوبیت پیدا کرد. امروزه یکی از محبوب ترین دوره های خود را در سراسر دنیا تجربه می نماید. امروزه کیوی در بسیاری از شهرهای ایران فراوری می گردد. اگر شما هم علاقه مند به پرورش کیوی هستید مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله 1- مکان ایده آل را برای پرورش کیوی انتخاب کنید

کیوی عاشق آفتاب زیاد و مکان های گرم است. بنابراین اگر به پرورش کیوی علاقه دارید ، ابتدا باید مطمئن شوید که مکانی که در آن درخت کیوی را می کارید ، مکانی آفتابگیر و سرپناه باشد. اگر قصد دارید هر دو درخت کیوی نر و ماده را با هم بکارید ، به خاطر داشته باشید که بین آنها 3 تا 5 متر فاصله بگذارید.

تشخیص درخت کیوی نر و ماده

اگر به فکر کاشت تعداد زیادی درخت کیوی در باغ خود هستید ، گاهی اوقات ممکن است بهتر باشد گیاه کیوی نر را از بین ببرید. گیاهان نر حدود 4 تا 5 سال پس از کاشت شکوفا می شوند. در آن موقع است که می توانید تشخیص دهید که گیاه نر است یا ماده (نرها دارای بساک های زرد روشن و پوشیده از گرده در وسط گل و ماده ها دارای ساقه های چسبنده در وسط و تخمدان های سفید در پایه گل هستند).

به یاد داشته باشید که فقط درختان کیوی ماده میوه می دهند و برای گرده افشانی هر 8 تا 9 ماده فقط یک گیاه نر کافی است. بنابراین ، برای پرورش کیوی می توانید با حذف درختان کیوی نر اضافی در باغ خود - در صورت وجود - و کاشت درختان ماده ، میوه بیشتری دریافت کنید. درختان نر گرده افشان را به طور مساوی بین ماده ها بکارید.

پرورش کیوی در داخل خانه

برای تقلید از آب و هوای ایده آل درخت کیوی ، گلدان گیاه کیوی را در مکانی قرار دهید که بتواند نور خورشید زیادی دریافت کند ؛ مثلاً روی لبه پنجره.

بسیاری از فراوریکنندگان کیوی ترجیح می دهند که درختان کیوی جوان را برای یک یا دو سال اول در داخل خانه نگهداری کنند ؛ زیرا آنها به هوای سرد حساس هستند.

وقتی کیوی شما به میزان ای بزرگ شد که از گلدان های اصلی خود بیشتر شد ، آنها را به گلدان های بزرگ تر منتقل نموده و با یک کود اولیه به تغذیه آنها اضافه کنید.

مرحله 2- خاک را آنالیز کنید

پس از مراحل انتخاب محل برای پرورش کیوی ، به احتیاج خاک توجه کنید. خاک کمی اسیدی که دارای زهکشی خوب و غنی از مواد آلی و غنی از کمپوست باشد، خاک ایده آل برای کیوی است. از آنجایی که ریشه کیوی می تواند تا عمق بیش از 1 متر رشد کند ، خاک باید نرم و به راحتی قابل کار باشد. میزان ایده آل از نظر سطوح pH خاک 6.5 تا 7.0 خواهد بود. از کاشت و پرورش کیوی در منطقه ها بادی خودداری کنید. وزش باد می تواند به درختان کیوی آسیب برساند و حتی آنها را بشکند.

مرحله 3- پشتیبانی مناسب را انجام دهید

شاخه هایی که از کیوی در حال رشد شما بیرون می آیند آغاز به ظهور می کنند و میوه های این شاخه ها باید با حمایت خاصی جهت دهی شوند و به این ترتیب رشد کنند. برای این کار باید در محل رشد درخت کیوی قفس یا آلاچیق داشته باشید یا با کشیدن سیم هایی که می توانید روی دیوار یا حصار نصب کنید ، برای پرورش کیوی حمایت لازم را برای بلند شدن شاخه های کیوی فراهم نمایید. این کار به گیاه یاری می نماید تا ساقه قوی تشکیل دهد.

مرحله 4- مالچ درست کنید

یک برنامه مالچ خوب برای رشد سالم گیاه کیوی شما لازم است. باغبان های حرفه ای از 7 تا 8 سانتی متر کمپوست یا برگ های خرد شده به عنوان مالچ برای گیاهان استفاده می کنند. بعلاوه می توانید مالچ پاشی را به این روش انجام دهید. با این حال ، هرگز مالچ را تا زمانی که با ساقه گیاه برخورد نکند روی هم انباشته نکنید ؛ زیرا می تواند باعث پوسیدگی گردد. توصیه می گردد برای پرورش کیوی ، مالچ 6 سانتی متر از پایه گیاه فاصله داشته باشد.

مرحله 5- کیوی خود را با کود مناسب تغذیه نمایید

استفاده از کود عمومی یا دانه ای برای کیوی ایده آل ترین خواهد بود.

حدود 1 تا 2 روز قبل از مصرف کود به گیاه آب بدهید.

میزان توصیه شده کود را به ناحیه ریشه درخت کیوی در دستورالعمل استفاده از کود اضافه کنید.

برای پرورش کیوی کود را به آرامی پخش کنید تا باد آن را نبرد.

پس از مصرف به میزان زیاد آبیاری کنید تا کود مواد مغذی را به گیاهان انتقال دهد.

مرحله 6- درخت کیوی در حال رشد را راهنمایی کنید

برترین راه برای پرورش کیوی این است که شاخه های در حال رشد گیاه را روی یک داربست به سمت بالا بکشید. این کار به جلوگیری از گره خوردن انگورها و سایه انداختن یکدیگر یاری می نماید که به گیاه شما امکان می دهد میوه بیشتری بدهد.

مرحله 7- آبیاری درخت کیوی

همچون زیستگاه طبیعی کیوی ، درخت کیوی در باغ یا گلدان شما باید منبع آب ثابتی داشته باشد تا از خشک شدن آن جلوگیری کند. به همین علت توصیه می گردد در هوای گرم و خشک هفته ای یکبار به کیوی آبیاری گردد (در پاییز و زمستان آبیاری را می توان به 2 هفته یکبار کاهش داد).

در خصوص هرس

درخت کیوی باید سالی یکبار هرس گردد. برترین زمان برای هرس درختان کیوی ماده در خاتمه زمستان بوده که گیاه خواب است (درختان نر را می توان بلافاصله پس از شکوفه دادن هرس کرد). هنگام هرس ، روی شاخه های اضافی و شاخه های جانبی که حمایت نمی شوند (شاخه هایی که به طرفین می روند) تمرکز کنید. به محض اینکه درخت تا بالای داربست رشد کند ، می تواند در جهت افقی بالای داربست رشد نماید.

مرحله 8- مراقب آفات و بیماری ها باشید

حتی اگر فکر می کنید که پرورش کیوی را در شرایط عالی انجام می دهید ، همواره این احتمال وجود دارد که حشره یا آفتی تمام مراقبت ها را از بین ببرد. به یاد داشته باشید که کیوی تا زمان رسیدن کاملا نرم خواهد بود.

به خاطر داشته باشید که برگ های کیوی گاهی می توانند حیوانات را جذب کنند ؛ به خصوص اگر در روستا زندگی می کنید. بنابراین ممکن است بخواهید به فکر ساختن حصار یا دیوار در اطراف گیاهان خود باشید.

منبع: اتاق

به "راهنمای آسان پرورش درخت کیوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای آسان پرورش درخت کیوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید