ارتباط توقف صادرات شیرخشک و افزایش قیمت لبنیات

به گزارش وبلاگ ایزابل، خبرنگاران: مدیر عامل اتحادیه فرآورده های لبنی با بیان اینکه وضع عوارض صادراتی 10 هزار تومانی برای هرکیلوگرم شیرخشک قیمت تمام شده آن را برای صادرات بالا می برد گفت: در صورتی که صادرات شیرخشک تداوم نداشته باشد قیمت فرآوردهای لبنی 30 درصد در بازار افزایش می یابد.

ارتباط توقف صادرات شیرخشک و افزایش قیمت لبنیات

به گزارش وبلاگ ایزابل به نقل از جماران: علی احسان ظفری مدیر عامل اتحادیه فرآورده های لبنی ایران امروز در نشست خبری اظهار کرد: همیشه در مقاطعی از سال با کاهش مصرف شیر خام در کشور روبرو می شویم و در مقاطعی نیز تقاضا برای خرید شیرخام افزایش می یابد. بنابراین ضروری است مدیریت مورد احتیاج ایجاد گردد که صادرات شیر خشک می تواند سوپاپ اطمینانی برای آن باشد.

وی اضافه کرد: صادرات شیر خشک از گذشته انجام می شد اما در مقطعی جلوی آن گرفته شد و اکنون نیز دولت به دنبال اعمال عوارض سنگین صادراتی برای آن است.

ظفری گفت: همچنین کف اظهار قیمت صادرات شیرخشک به دلار اعلام شده است که باید توجه داشت که این امر منطقی نیست و بر اساس کیفیت محصول باید قیمت گذاری داشت.

مدیر عامل اتحادیه فرآورده های لبنی ایران ادامه داد: قیمت فروش هر کیلوگرم شیرخشک در داخل کشور 25 هزار تومان و رقم صادرات آن 35 هزار تومان است و در صورتی که دولت بخواهد عوارض 10 هزار تومانی برای صادرات این محصول در نظر بگیرد صادرات آن به صرفه نخواهد بود زیرا صادرکنندگان با توجه به الزام برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور مجبور هستند که ارز خود را 12 هزار تومان زیر قیمت تمام شده در سامانه نیما به فروش برسانند.

وی گفت: در صورتی که این عوارض و شرایط در صادرات شیر خشک اعمال گردد دیگر نمی توان شیر خشک مازاد موجود در بازار را صادر کرد زیرا قیمت آن بالاتر از قیمت های جهانی خواهد شد و تنها چند شرکت محدود صنایع لبنی که روابط گسترده ای در دیگر کشورها دارند و حتی در آنجا کارخانه ایجاد نموده اند امکان صادرات خواهند داشت.

ظفری ادامه داد: از 1200 کارخانه صنایع لبنی کشور تنها 400 کارخانه مشغول به کار هستند و از این تعداد نیز 10 درصد با تمام ظرفیت خود کار می نماید.

مدیر عامل اتحادیه فرآورده های لبنی ایران اضافه کرد: در مقاطعی که به دلیل اوج بیماری کرونا تقاضا برای شیر خام کاهش و قیمت آن در بازار به 1500 تا 1600 تومان کاهش یافت بعضی از صنایع حمایتی از تولیدکنندگان بخش دامداری نداشتند.

وی ادامه داد: در صورتی که صادرات شیر خشک متوقف گردد 30 درصد به قیمت فرآوردهای لبنی اضافه می گردد و این محصولات دیگر به طور کامل تبدیل به کالایی فانتزی در سبد مصرف غذایی مردم خواهد شد.

ظفری گفت: تا سال 1389 فرآورده سرانه مصرف سالانه مصرف شیر در کشور برای هر نفر 120 کیلوگرم بود که این رقم اکنون به 70 کیلوگرم کاهش یافته است که دلیل اصلی آن قطع یارانه شیر و کاهش قدرت خرید مردم است.

مدیرعامل اتحادیه فرآورده های لبنی ایران گفت: در صورتی که به موقع اجازه صادرات شیرخشک مازاد بازار داده نگردد تاریخ مصرف این محصولات خواهد گذشت و دیگر قابل مصرف نیست بنابراین دولت باید تصمیمات خود را به موقع اعمال کند.

منبع: اقتصادنیوز

به "ارتباط توقف صادرات شیرخشک و افزایش قیمت لبنیات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارتباط توقف صادرات شیرخشک و افزایش قیمت لبنیات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید