طرز تهیه خورشت بامیه و هر چیزی که باید درباره آن بدانید
به گزارش وبلاگ ایزابل، اصالت طرز تهیه خورشت بامیه ، متعلق به جنوب ایران است، اما طعم این خورشت، آنقدر مجذوب کننده و خوشمزه است که به راحتی، جای خود را در همه نقاط ایران باز نموده است. به علاوه بامیه، ماده ای بسیار مفید برای سلامتی است و می تواند در پاکسازی کبد و برطرف یبوست موثر باشد. بنابراین، اگر شما هم دوست دارید طرز تهیه خورشت بامیه ساده و انواع دیگر آن را یاد بگیرید با خبرنگاران همراه باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی این خورشت خوشمزه را با هم می بینیم:
خورشت بامیه | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | 2 ساعت و 30 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه خورشت بامیه فوق العاده خوشمزه
خورش بامیه، خورشت حساسی است. زیرا بامیه ها، استعداد زیادی برای له شدن دارند. برای جلوگیری از این اتفاق، حتما از بامیه های ریز بهره ببرید و موقع پاک کردن بامیه ها، به بافت آن ها آسیب نزنید. به علاوه، حرارت ملایم را در طول پخت بامیه ها حفظ کنید تا ظاهر آن ها حفظ شده و خورشت شما لزج نگردد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه این خورشت کم آب و خوشمزه را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه مجلسی
برای تهیه این خورشت خوشمزه و لعاب دار، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
بامیه | 300 گرم |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
پیاز میانه | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
آبلمیو یا ابغوره | به میزان دلخواه |
روغن | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه خورش بامیه با گوشت
برای تهیه خورش بامیه با گوشت، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد نموده و در قابلمه ای مناسب، همراه با میزانی روغن مایع، تفت دهید.
- مرحله دوم: وقتی پیازها کمی سبک شدند، سیرهای نگینی شده را هم به آن ها اضافه کنید. پس از چند دقیقه، میزانی زردچوبه اضافه کنید و کمی دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- مرحله سوم: در ادامه از طرز تهیه خورشت بامیه ساده، گوشت های خورشتی را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید. کمی به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند.
نکته: احتیاجی به سرخ کردن بیش از میزان گوشت نیست، زیرا این کار، گوشت را سفت و دیرپز می نماید.
نکته: دقت کنید که مانند خورش قارچ ، در اینجا هم بهتر است تکه های گوشت، میزان هایی میانه و یکدست داشته باشند. این موضوع باعث می گردد که هم گوشت بهتر بپزد و هم ظاهر خورشت، زیباتر گردد.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه خورشت بامیه، پوست گوجه فرنگی ها را بگیرید. سپس، آن ها را رنده کنید.
- مرحله پنجم: حالا رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید. پس از آنکه رب، کمی تفت خورد و رنگ باز کرد، گوجه های رنده شده را هم اضافه کنید.
- مرحله ششم: برای چند دقیقه دیگر، محتویات قابلمه را با هم تفت دهید. سپس، 4 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و حرارت شعله را زیاد کنید تا آب بجوشد.
- مرحله هفتم: پس از جوشیدن آب، حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد. این زمان، حدود 2 ساعت طول می کشد. در همین فاصله، به سراغ بامیه ها بروید و آن ها را پاک کنید.
نکته: دقت کنید که گرفتن سر و دم بامیه ها کافیست و نباید به بدنه آن ها آسیبی بزنید.
- مرحله هشتم: حالا بامیه های پاک شده را بشویید و خشک کنید. سپس، آن ها را همراه با میزانی روغن مایع در تابه ای تفت دهید تا رنگشان کمی عوض گردد.
نکته: در تهیه خورشت بامیه همانند روش طرز تهیه ریواس این نکته را در نظر داشته باشید که تفت دادن بامیه مانند ریواس باعث می گردد بامیه ها هنگام پخت، له نشوند و ظاهر خود را حفظ نمایند.
- مرحله نهم: پس از پخت کامل گوشت، بامیه ها را هم به قابلمه اضافه کنید. سپس، میزانی آبلیمو یا آبغوره در خورشت بریزید. در خاتمه نیز نمک و فلفل آن را میزان کنید.
- مرحله دهم: بین 30 تا 45 دقیقه دیگر زمان ضروری است تا بامیه ها هم به طور کامل بپزند و خورشت جا بیفتد. پس از این زمان، خورشت را در ظرفی مناسب بریزید و آن را همراه برنج، سرو کنید. نوش جان
خورش بامیه بادمجان خانگی و خوشمزه
در تهیه این خورشت خوشمزه، از ران یا سینه مرغ استفاده می گردد. دستورالعمل تهیه به این ترتیب است که پس از تفت دادن تکه های مرغ با پیاز و رب و ادویه جات لازم، باید آن ها را با میزانی آب، نیم پز کنید. در همین فاصله، بامیه ها را شبیه دستور بالا تفت داده و همراه با میزانی گوجه فرنگی رنده شده، به مرغ های نیم پز اضافه کنید. مرحله آخر هم موقع اضافه کردن بادمجان های ورقه ای و سرخ شده است. بادمجان ها را باید همراه با چاشنی آبلیمو یا آبغوره و میزانی زعفران دم نموده در خورشت بریزید و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
دقت کنید که به ازای 4 تکه سینه یا ران مرغ، 4 عدد بادمجان و 300 گرم بامیه، احتیاج است.
خورش بامیه با گوشت چرخ نموده
در این رسپی، به ازای 200 تا 300 گرم بامیه، 100 گرم گوشت چرخ نموده و 3 عدد گوجه فرنگی ضروری است. البته چاشنی هایی مثل رب گوجه فرنگی، آبغوره، نمک، فلفل و زردچوبه هم فراموش نگردد. خورش بامیه با گوشت چرخ نموده، خیلی زودتر از خورشت بامیه با گوشت تکه ای می پزد و بسیار هم خوشمزه است.
برای تهیه آن، گوشت چرخ نموده را همراه با پیاز تفت داده و چاشنی هایی مانند رب، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. سپس، گوجه های پوست گرفته و ریز شده را به مخلوط گوشت اضافه کنید. در تابه ای دیگر، بامیه ها را با میزانی کره تفت داده و داخل مخلوط گوشت بریزید. حالا 1 تا 1.5 پیمانه آب اضافه کنید و میزانی هم آبغوره بریزید. حدود نیم ساعت بعد، بامیه ها کاملا پخته اند و خورشت، آماده سرو است. نوش جان
طرز تهیه خورش بامیه عربی
خورش بامیه عربی، چاشنی هایی مانند تمبر هندی و ادویه جنوبی دارد. ادویه جنوبی شامل دارچین، فلفل قرمز و پودر کاری است. بنابراین، کاملا پیداست که این خورشت، طعمی تند و تیز و ترش دارد.
در این رسپی هم مانند رسپی های قبل، ابتدا گوشت را با پیاز، رب و ادویه ها تفت داده و با میزانی آب بپزید. پس از پخت گوشت، بامیه های تفت داده شده را با میزانی آب صاف شده تمبر هندی، داخل خورشت بریزید. در ادامه هم، سیر و میزانی سبزی گشنیز(در حد 1 قاشق غذاخوری) به خورشت اضافه کنید و صبر کنید تا کاملا جا بیفتد.
دقت کنید که به ازای نیم کیلو گوشت خورشتی، به 1.5 کیلو بامیه ریز، 3 قاشق غذاخوری رب، 2 عد پیاز، 1 بوته سیر و 300 گرم تمبر هندی احتیاج دارید. ترکیب ادویه جنوبی هم نباید از 1 قاشق مرباخوری، بیشتر گردد.
خورش بامیه با مرغ
در این روش، به ازای 10 تا 15 عدد بامیه، 1 عدد سینه مرغ و 2 قاشق غذاخوری پیازداغ احتیاج است. به طور کلی روش طرز تهیه خورش بامیه با مرغ شبیه طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی است. با این تفاوت که برای پخت مرغ، زمان کوتاه تری ضروری است. پس از تفت دادن سینه مرغ با پیاز، رب و سایر ادویه ها، آن را با میزانی آب بپزید و پس از نیم پز شدن، بامیه های تفت داده شده را همراه با چاشنی آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید. البته می توانید به جای آبغوره، از غوره بهره ببرید و میزانی گوجه گیلاسی هم به خورشت اضافه کنید تا ظاهر مجذوب کننده تری داشته باشد.
طرز تهیه خورشت بامیه با لپه و گوشت
در این روش، به ازای نیم کیلو گوشت خورشتی و 250 گرم بامیه ریز، 6 قاشق غذاخوری لپه خام، احتیاج است. سایر چاشنی ها و ادویه ها هم مانند دستورهای قبلی است. کافیست گوشت را با پیاز، رب و ادویه ها تفت داده و با میزانی آب بپزید. سپس، لپه ها را هم در ظرفی جداگانه، با میزانی آب، نمک و روغن بپزید و آبکش کنید. بامیه ها را هم جداگانه با کمی روغن تفت دهید. در نهایت، لپه های پخته شده، بامیه های تفت خورده، زعفران دم نموده و چاشنی آبلیمو یا آبغوره را هم اضافه کنید. البته، میزان کردن نمک و فلفل در این غذا با گوشت خورتشی هم فراموش نگردد.
نکته: اضافه کردن روغن به آب و نمک، موقع پخت لپه، مانع سر رفتن لپه و کف کردن آن می گردد.
طعم بی نظیر خورشت بامیه را امتحان کنید…
همان طور که دیدید، رسپی های مختلفی برای طرز تهیه خورشت بامیه وجود دارد و شما می توانید با توجه به دستورهای گفته شده، طعم های متنوعی از این خورشت را در منزل تهیه کنید. البته، در این مورد شما می توانید برای چشیدن غذاهایی همانند خورشت بامیه روی همراهی وبلاگ ایزابل نیز حساب کنید. به این صورت که به وسیله سفارش آنلاین غذا وبلاگ ایزابل ، غذای مورد علاقه خود را سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید. این کار، زحمت آشپزی شما را کمتر خواهد نمود و به راحتی می توانید مزه هایی استثنایی انواع خورشت های ایرانی را با کیفیتی بالا تجربه کنید.
منبع: اسنپ فود