طرز تهیه آب سبزیجات مناسب تهیه انواع سوپ

به گزارش وبلاگ ایزابل، آب سبزیجات یا در اصطلاح حرفه ای تر، عصاره سبزیجات یکی از مهم ترین موادی است که باید در آشپزخانه تان داشته باشید. آب سبزیجات برای تهیه انواع سوپ، بعضی پوره ها و خوراکی های رژیمی به یاری شما می آید.

طرز تهیه آب سبزیجات مناسب تهیه انواع سوپ

عصاره ها همواره یکی از پایه های اصلی در آشپزی هستند و طعم بهتری به غذا می دهند. اگر چه تهیه عصاره گوشت زحمت زیادی دارد، اما عصاره سبزیجات به آسانی آماده می گردد.

دو نوع عصاره سبزیجات: سفید یا قهوه ای وجود دارد. سبزیجات سفید معمولاً بی رنگ هستند و طعم ملایم تری دارند. این گروه به آسانی و بدون احتیاج به تفت دادن و دردسرهای مختلف، فقط با کمی آب و نمک، برترین و سالم ترین عصاره را به شما می دهند.

عصاره سبزیجات قهوه ای رنگ غنی تر هستند و طعم قوی تری به غذاها می بخشند. این نوع عصاره از تفت دادن و کاراملی کردن سبزیجات در کره فراوان به دست می آید. البته مواد بعد از سرخ شدن در آب جوشیده می شوند.

بسته به ذائقه و بعلاوه احتیاجتان مواد اولیه این عصاره سبزیجات می تواند متغیر باشد، اما در این مطلب یکی از پایه ای ترین روش های تهیه آب سبزیجات برای انواع سوپ را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه آب سبزیجات

  • روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
  • پیاز (بزرگ) یک عدد
  • ساقه کرفس (به همراه چند برگ) دو عدد
  • هویج (بزرگ) دو عدد
  • پیازچه تازه خرد شده یک دسته
  • سیر خرد شده هشت حبه
  • جعفری تازه هشت شاخه
  • آویشن تازه شش شاخه
  • برگ بو دو عدد
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • آب دو لیتر

طرز تهیه آب سبزیجات

مرحله اول

برای تهیه آب سبزیجات ضروری است ابتدا سبزیجات را به مقدار های دو تا سه سانتی متری خرد کنید. به یاد داشته باشید که هرچه قطعات بزرگ تر باشند، طعم آن ها بهتر خود را نمایان می نماید.

مرحله دوم

روغن زیتون را داخل قابلمه بزرگ مناسب طبخ سوپ بریزد و اجازه دهید کمی گرم گردد. سپس، پیاز، کرفس، هویج، پیازچه، سیر، جعفری، آویشن و برگ بو را اضافه کنید. به مدت پنج تا 10 دقیقه سبزیجات را به آرامی در روغن تفت دهید. در این مدت مدام سبزیجات را هم بزنید.

مرحله سوم

نمک و آب را اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاید. بعد از آن که مواد در قابلمه به جوش آمد و آغاز به غل خوردن کرد، می توانید زیر شعله را کم کنید. در قابلمه را باز بگذارید و 30 دقیقه زمان دهید تا مواد با یکدیگر جوش بخورند.

مرحله چهارم

سبزیجات را بعد از 30 دقیقه از آب خارج کنید و دور بریزید. عصاره شما آماده است. آن را می توانید در ظرف شیشه ای مناسب ریخته و در یخچال قرار دهید.

  • به عنوان یک قاعده کلی برای تهیه آب مرغ باید اندازه مساوی آب نسبت به وزن سبزیجات اضافه کنید.
  • همواره برای تهیه عصاره سبزیجات از آب سرد بهره ببرید تا سبزیجات به مرور در آب به جوش بیایند و طعم بهتری بسازند.
  • اگر حساس به گلوتن هستید یا به علت نوع خاص رژیمتان مقدار مصرف گلوتن در رژیم غذایی شما محدود است، می توانید آب سبزیجات بدون گلوتن را تهیه کنید.
  • همان طور که اشاره کردیم ترکیبات این عصاره می تواند متنوع باشد. شما می توانید مواد دیگری همانند: قارچ، بادمجان، مارچوبه، لپه ذرت، رازیانه، فلفل دلمه ای، غلاف نخود، شاتوت (ساقه و برگ)، ریشه کرفس، مرزنجوش (ساقه و برگ)، ریحان، سیب زمینی خرد شده را هم اضافه کنید.
  • برای داشتن عصاره سبزیجات عالی تر، با پیاز، سیر، کرفس، تره فرنگی، هویج و قارچ آغاز کنید.
  • سبزی های معطر استاندارد برای طعم دهی بیشتر برگ بو، دانه فلفل، آویشن و ساقه جعفری هستند.
  • در تهیه آب سبزیجات از خانواده کلم ها دوری کنید؛ آنها طعم عصاره را تلخ می نمایند.
  • سبزیجات نرم مانند سیب زمینی یا کدوتنبل اصلا گزینه های مناسبی نیستند؛ چون به راحتی تجزیه می شوند و آب را کدر می نمایند.
  • اگر قصد دارید از گوجه فرنگی بهره ببرید، حتما دانه های آن را جدا کنید تا باعث تلخی نشوند.
  • نباید فراموش کنید که سبزیجات استفاده شده برای این کار باید کاملا تازه باشند تا طعم بهتری ایجاد کنید.
  • برای آب سبزیجات قهوه ای، آب انداختن سبزیجات در کره، غنای خوبی به آن می بخشد، اما اگر می خواهید سبزیجات را وگان یا سالم تر نگه دارید، فقط از روغن زیتون بهره ببرید.
  • می توانید این عصاره را در بسته بندی مناسب فریز کنید و برای هر غذایی استفاده گردد.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه آب سبزیجات مناسب تهیه انواع سوپ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آب سبزیجات مناسب تهیه انواع سوپ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید