طرز تهیه رولت طرح دار زبرا با نکات و ریزه کاری ها در خوشمزه تر شدن

به گزارش وبلاگ ایزابل، بدون شک رولت یکی از پر طرفدارترین شیرینی های تر محسوب می گردد. این شیرینی خوشمزه که از یک لایه نازک نان تشکیل شده با خامه پوشانده و رول میگردد. رولت ها در انواع رنگ و طعم های مختلف آماده میشوند و گاهی به جای خامه داخل آن از مارمالاد یا شکلات استفاده می گردد. رولت طرح دار زبرا یک نوع رولت مجذوب کننده و زیبا است که با ایجاد طرح های مختلف روی آن شکل زیبایی پیدا می نماید. رولت زبرا با نوع طرح هایی که روی رولت ایجاد می کنید می تواند متنوع باشد و از رنگ های مختلف هم می توانید برای ایجاد طرح بهره ببرید. یکی از راحت ترین طرح هایی که میتوان روی رولت ایجاد کرد همین طرح زبرا است که شکل زیبایی به رولت می دهد.

طرز تهیه رولت طرح دار زبرا با نکات و ریزه کاری ها در خوشمزه تر شدن

در وبلاگ ایزابل بلاگ با طرز تهیه رولت طرح دار زبرا همراه شوید.

مواد لازم رولت طرح دار زبرا:
تخم مرغ4 عدد
شکرنصف پیمانه
آرد سفید قنادی (سه صفر)1 پیمانه
آب جوش4 قاشق سوپ خوری
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
بکینگ پودر1 قاشق چای خوری
پودر کاکائو2 قاشق چای خوری
خامه شیرین شده قنادییک پیمانه سر پر

برای تهیه رولت ابتدا داخل یک سینی سی در چهل سانتی متر رو با کاغذ روغنی بپوشونید و روی کاغذ روغنی رو کمی با روغن چرب کنید برای این کار از قلمو یاری بگیرین.

1- بکینگ پودر رو به آرد سفید قنادی اضافه و کاملا مخلوط کنید و سه بار الک کنید و کنار بذارین.

2- سفیده و زرده های تخم مرغ رو از هم جدا کنید. سفیده ها رو داخل ظرف تمیزی بریزین و با دور تند همزن آغاز به هم زدن از یک جهت کنید حدود دو دقیقه هم بزنید تا سفیده ها تقریبا حالت بگیرن بعد دو قاشق غذا خوری از شکر ذکر شده در مواد اولیه رو کم کم به سفیده ها اضافه کنید.

3- و حین اضافه کردن با همزن مخلوط کنید، انقدر به هم زدن ادامه بدین تا سفیده ها کاملا فرم بگیرن و با برگردوندن ظرف از داخلش بیرون نریزن.

بسته به قدرت هر همزن ممکنه فرم گرفتن سفیده ها بین هفت الی ده دقیقه طول بکشه. اما وقتی سفیده ها به حالتی رسیدن که با برگردوندن ظرف بیرون نریختن باید هم زدن رو متوقف کنیم چون بیش از میزان زدن سفیده ها هم باعث کم شدن کیفیت رولت میشه.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک زبرا (کیک دو رنگ)

داخل ظرف دیگه ای زرده های تخم مرغ و وانیل و مابقی شکر رو با همزن بزنید.

4- تا مخلوط بشن بعد آب جوش رو کم کم اضافه کنید. اما نکته مهم این هست که هم زمان با اضافه کردن آب جوش باید سریع مواد رو با دور تند همزن مخلوط کنید تا گرمای آب جوش باعث پختن زرده های تخم مرغ نشه.

وقتی آب جوش به مواد اضافه شد مواد رو هم بزنید تا کرم رنگ بشن (هم زدن در حد کرم رنگ شدن کافیه بیش از حد هم زدن زرده ها هم باعث میشه روی رولت بعد از پخت چسبناک بشه).

5- مخلوط آرد و بکینگ پودر رو طی دو تا سه مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک به آرومی هم بزنید.

6- تا یکدست بشه و هیچ گلوله ای داخلش باقی نمونه. بعد سفیده رو در دو مرحله اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت حلوا

7- و به آرومی با لیسک فولد کنید تا مواد کاملا یکدست بشن.

دو ملاقه از مواد رو جدا کنید و داخل کاسه ای بریزین و پودر کاکائو رو داخل کاسه الک کنید و با مواد مخلوط کنید تا یکدست بشه.

8- مایه رولت رو داخل سینی پوشیده با کاغذ روغنی بریزین و با لیسک پهن و صاف کنید تا داخل سینی رو به صورت یکدست بپوشونه.

مایه شکلاتی رو داخل قیف یکبار مصرف بریزین.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت خامه ای؛ شیرینی مجلسی

9- و سر قیف رو قیچی کنید و از گوشه سینی خط های مورب با مایه شکلاتی روی رولت ایجاد کنید. تا روی کل رولت پر بشه.

10- بعد با یک سیخ چوبی یا خلال دندون خط های رفت و برگشتی روی رولت بکشید، تا طرح زبرا ایجاد بشه.

11- سینی رو داخل فری که از قبل با دمای دویست و بیست درجه گرم شده به مدت هشت الی ده دقیقه بپزین.

زمان در فر های مختلف متفاوته اما توجه کنید که اگه رولت زیاد داخل فر بمونه خشک میشه و موقع رول کردن میشکنه و اگه زود از فر خارج کنید روی رولت حالت چسبناک پیدا میکنه.

وقتی رولت کاملا پخت با یک خلال دندان تست کنید اگه تمیز بیرون اومد میتونید از فر خارج کنید. اگه فر شما همزمان از بالا روشن نیست و روی رولت کاملا رنگ نگرفته در آخر چند دقیقه گریل رو روشن کنید تا رولت رنگ بگیره اما مواظب باشید خشک نشه.

سینی رولت رو از فر خارج کنید و یک سینی دیگه رو روی سینی رولت قرار بدین و اجازه بدین دو دقیقه بمونه تا روی رولت نرم تر بشه دو دقیقه کافیه و اگه بیشتر بمونه روی رولت چسبناک میشه. بعد سینی رو بردارین و رولت رو روی دستمال تمیزی برگردونید.

12- و به آرومی کاغذ روغنی رو جدا کنید. قسمت اضافی دستمال رو روی رولت برگردونید.

13- و به آرومی آغاز به رول کردن رولت از قسمت طول بکنید طوری که پارچه مابین رولت رول بشه. رولت داخل دستمال رو توی یخچال قرار بدین و اجازه بدین بمونه و کاملا خنک بشه.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خامه فرم گرفته به 3 روش

در این فاصله خامه قنادی رو از فریزر خارج کنید تا نرم بشه بعد با همزن برقی بزنید تا کاملا فرم بگیره. خامه فرم گرفته رو داخل قیف یکبار مصرف بریزین. بعد از خنک شدن دستمال رو باز کنید و رولت رو بیرون بیارین.

14- با یاری قیف از خامه روی رولت بزنید و بعد با یاری پالت خامه رو کاملاً پخش کنید تا یکدست و با ضخامت یکسان روی رولت پهن بشه.

15- و بعد دوباره از یک سمت رولت رو آروم اما محکم رول کنید و تا سرانجام به رول کردن ادامه بدین.

مجدداً رولت رو داخل دستمال محکم و سفت بپیچین و داخل یخچال قرار بدین تا خودش رو بگیره و بعد از چند ساعت بیرون بیارین و برش بزنید.

این رولت بخاطر طرحی که داره احتیاجی به تزئین دیگه ای نداره. بهتر هست که رولت رو از شب قبل آماده کنید و اجازه بدین یک شب داخل یخچال بمونه تا رطوبت خامه رو جذب کنه و برترین کیفیت رو داشته باشه.

نکات تهیه رولت طرح دار زبرا:

  • به جای استفاده از پودر کاکائو میتونید از رنگ های مجاز خوراکی برای طرح روی رولت بهره ببرید. بعلاوه به جای طرح زبرا هر طرح دلخواه دیگه ای میتونید ایجاد کنید.
  • موقع پوشوندن سینی با کاغذ روغنی توجه کنید که کاغذ روغنی حتما روی دیواره ها بالا بیاد و یک تا دو سانت رو پوشش بده تا موقع پخت رولت به دیواره ها نچسبه و بعلاوه به یاری کاغذ روغنی میتونید به راحتی رولت رو جا به جا کنید و از سینی در بیارین.
  • مواد اولیه رولت رو حتما با پیمانه و قاشق های استاندارد شیرینی پزی میزان گیری کنید.
  • پخت رولت در دمایی بالاتر از باقی کیک های اسفنجی صورت می گیره و سینی رولت در فر داغِ داغ در مدت زمانی بین هشت الی دوازده دقیقه پخته می شه. مدت دقیق پخت بسته به سایز رولت متغیره و مواد باید تا زمانی در فر بمونه که رویه چسبناک نداشته باشه و بافت فنری و اسفنجی ایجاد شده باشه. اسفنج رولت فقط با این روش یعنی در دمای زیاد و مدت زمان کوتاه به بافتی می رسه که خشک نشه و و موقع پیچیدن ترک نخوره.
  • فرم گرفتن سفیده تخم مرغ یکی از بخش های مهم درست کردن رولت هست و در بافت و لطافت تاثیر داره برای اینکه سفیده به خوبی فرم بگیره باید کاملا خالص و بدون چربی باشه از اونجایی که زرده تخم مرغ نوعی چربیه باید موقع جدا کردن سفیده و زرده خیلی مراقب باشیم.
  • پره های همزن باید کاملا تمیز و خشک و عاری از هر گونه چربی باشه.
  • جنس ظرفی که برای فرم دادن سفیده استفاده میکنیم بسیار مهمه ظرف های پلاستیکی چربی رو به خودشون جذب میکنن و خیلی وقت ها این چربی داخل منافذ ظرف میمونه و با شستن از بین نمیره و مانع از فرم گرفتن سفیده میشه بهتره از ظرف شیشه ای یا فلزی برای فرم دادن سفیده استفاده بشه.
  • بعلاوه بهتره ظرف مورد نظر و پره های همزن رو قبل از استفاده به خوبی با صابون شستشو بدیم تا کاملا تمیز باشن و اجازه بدیم کاملا خشک بشن و رطوبت نداشته باشن و بعد مورد استفاده قرار بدیم.
  • موقع همزدن سفیده های تخم مرغ همزن رو از یک جهت حرکت بدین مثلا در جهت عقربه های ساعت چون عوض کردن مداوم جهت هم زدن باعث میشه سفیده به خوبی فرم نگیره.

امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سر بزنید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه رولت طرح دار زبرا با نکات و ریزه کاری ها در خوشمزه تر شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رولت طرح دار زبرا با نکات و ریزه کاری ها در خوشمزه تر شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید