طرز تهیه مگشت پلو ؛ غذای تند و خوشمزه جنوبی
به گزارش وبلاگ ایزابل، درگزارش زیر قصد داریم شما را با طرز تهیه مگشت پلو جنوبی آشنا کنیم.
مواد لازم:
نمک و فلفل و دارچین به مقدار لازم
سبزی (شوید یا سبزی ماهی) به مقدار لازم
کشمش پلویی 1 استکان
گردو (خرد شده) 1/2 استکان
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
برنج 2 لیوان
گرد لیمو 1 قاشق مربا خوری
پیاز 2 عدد
تن ماهی 1 قوطی
لوبیا چشم بلبلی (اختیاری) 1/2 پیمانه
طرز تهیه
ابتدا لوبیا را شسته و با مقداری آب و نمک و روغن بپزید به طوری که له نشود. برنج را با مقداری نمک خیس می کنیم و سپس بعد از یک ساعت، آن را با مقداری آب و نمک روی حرارت گذاشته و به مرحله آبکشی رسانده و با شوید یا سبزی ماهی مخلوط می کنیم.
سپس به آن ادویه و فلفل اضافه می کنیم. بعد پیاز ها را خرد کرده و سرخ می کنیم. تن ماهی را به آن اضافه میکنیم و تفت می دهیم.
گردو و کشمش را نیز می افزاییم و نمک، فلفل، ادویه و گردلیمو و لوبیا پخته شده را می ریزیم.
بعد رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت می دهیم. این مواد را با پلو مخلوط کرده و در قابلمه ای به صورت لا به لا می ریزیم تا دم بکشد.
سایر نکات
1) در این پلو بهتر است از 5 حبه سیر تازه استفاده شود که خوب است آن را همراه با پیاز تفت دهیم.
2) این پلو مخصوص جنوب کشور است و در شیراز هم مصرف میشود.
3) استفاده از لوبیا چشم بلبلی در این غذا در دستور های مختلف متفاوت است و برخی از آن ها این غذا را بدون آن طبخ میکنند.
4) این پلو به صورت تند طبخ میشود.
5) سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله است که میزان گشنیز به شنبلیله 4 به یک است. برای مثال برای یک کیلو سبزی ماهی 800 گرم گشنیز و 200 گرم شنبلیله را در نظر می گیریم.
منبع: گردشبان