کرسی های مجامع بین المللی شناسایی و تصرف شوند

به گزارش وبلاگ ایزابل، معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: یکی از اولویت های ما این است که کرسی های مجامع بین المللی شناسایی و تصرف شوند و ما نیز بیشترین حمایت مادی و معنوی را از این کار انجام می دهیم.

کرسی های مجامع بین المللی شناسایی و تصرف شوند

به گزارش گروه دانشگاه وبلاگ ایزابل، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در نخستین بازدید حضوری خود از دانشگاه های کشور، از دانشگاه علامه طباطبائی بازدید و با عبدالله معتمدی، رئیس و سیدجلال دهقانی فیروز آبادی، معاون پژوهشی این دانشگاه ملاقات و مصاحبه کرد.

معتمدی در ابتدای این ملاقات با ارائه گزارشی از امکانات و تجهیزات دانشگاه گفت: این دانشگاه تنها دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور است که با همت و کوشش همه مدیران قبلی جایگاه ممتازی را پیدا نموده است. با این که دانشگاه علامه طباطبائی مولود انقلاب است، ولی پیشینه استادی، رشته ها و دوره های تحصیلی آن به قبل از انقلاب مربوط می گردد. در این دانشگاه بیش از 13 هزار دانشجو در 11 دانشکده مشغول به تحصیل هستند. در حال حاضر 550 استاد و نزدیک به 270 رشته تحصیلی داریم. به علت محدودیت فضای پردیس مرکزی دانشگاه، بسیاری از دانشکده ها و خوابگاه های این دانشگاه در نقاط مختلف شهر پراکنده اند که این پراکندگی مسائل زیادی را برای اداری دانشگاه به وجود آورده است.

وی با اشاره به ارائه برنامه راهبردی در ابتدای حضور در دانشگاه علامه طباطبائی، ادامه داد: برنامه راهبردی دانشگاه که مبتنی بر برنامه های بالادستی بود یک برنامه ابلاغی و دستوری نیست. محور های اصلی این برنامه به وسیله یک تیم تخصصی، تعیین و برای تکمیل به دانشکده ها و گروه های مختلف ارسال شد. بعلاوه اعضای هیئت علمی نیز برنامه خود را در این جهت تا سال 1405 اعلام و تعیین نموده اند. بیش از 1500 برنامه از دانشکده ها و اعضای هیئت علمی دریافت شد که 970 برنامه آن نو بود.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه یکی از فعال ترین دانشگاه ها در زمینه مسائل بین المللی و دیپلماسی علمی، دانشگاه علامه طباطبائی است، اضافه کرد: این دانشگاه در کشور های مختلف کرسی های زبان فارسی دارد. بعلاوه در سال گذشته 13 پروژه پژوهشی بین المللی مشترک انجام شد. بخش مهمی از موضوعات پژوهشی ما با فعالیت های پژوهشی بین المللی گره خورده است.

وی گفت: بعضی از رشته های دانشگاه با اینکه علوم انسانی هستند، ولی آزمایشگاه دارند. این رشته ها در سال های اخیر راه اندازی شده اند و به علت نوپا بودن نیاز به تقویت دارند. بعلاوه گام های مهمی را برای بین المللی کردن مجلات تخصصی برداشته ایم تا از تجهیزات و امکاناتی که فراهم می گردد، برترین بهره را بگیریم.

صالحی نیز در این نشست گفت: نخستین بازدید حضوری خود را بازدید از دانشگاه علامه طباطبائی قرار دادیم که نشان دهنده اهمیت موضوع علوم انسانی است. این دانشگاه به علت اینکه تنها دانشگاه علوم انسانی کشور است ظرفیت بی بدیلی دارد.

وی با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور ارتباطات بین الملل است، اضافه کرد: در شرایط کنونی، استادان می توانند یاری نمایند تا به انزوای سیاسی و مالی کشیده نشویم. سطح بین الملل بسیار مهم است و بحث دیپلماسی علمی اولویت مهم و جدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. بعلاوه یکی از مسائل جدی ما تصرف کرسی ها در مجامع بین المللی است. دانشگاه علامه طباطبائی استادانی دارد که با توجه به پیشینه علمی و بین المللی خود، می توانند کرسی ها را تصرف نمایند؛ بنابراین یکی از اولویت های ما این است که این کرسی ها شناسایی و تصرف شوند و ما نیز بیشترین حمایت مادی و معنوی را از این کار انجام می دهیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: یکی دیگر از اولویت های مهم معاونت پژوهشی وزارت علوم، نمایه سازی مجله ها است. اگر نتوانیم ظرفیت نمایه سازی را در سطح بین الملل به فعلیت برسانیم دچار مشکل می شویم؛ بنابراین دانشگاه علامه طباطبائی این مسئله را یکی از اولویت های جدی خود قرار دهد و برای این کار نقشه راه داشته باشد تا بتواند حرف های خود را در سطح بین المللی مطرح کند. انتظار داریم این دانشگاه در مسائل سیاسی، اجتماعی و به ویژه عقیدتی با هدف صدور نظریات در سطح بین المللی و ارتقا شرایط در انتشارات علمی، پیگیری های لازم را انجام دهد.

وی با اشاره به برنامه های معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: تحول تحقیقات علوم اجتماعی و انسانی، استفاده مطلوب از ظرفیت پُست داک راه اندازی شبکه ملی آزمایشگاهی و مصوب کردن قانون برطرف موانع پژوهشی، بعضی از این برنامه ها است.

صالحی با اشاره به برنامه محور نبودن اعضای هیئت علمی، اضافه کرد: در هیچ دانشگاهی برنامه پنج ساله از اعضای هیئت علمی گرفته نشده است. دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان نخستین دانشگاه در اجرایی کردن این کار، در برنامه محور بودن اعضای هیئت علمی، الگوی دانشگاه های دیگر گردد. بعلاوه پیشنهاد می کنم این دانشگاه در زمینه دانش بنیان شدن از نوع سوم به طور جدی پیگیر باشد. ما نیز حمایت های لازم را از این مسئله انجام می دهیم.

در انتها این ملاقات معاون پژوهشی وزارت علوم از آزمایشگاه علوم شناختی، کتابخانه مرکزی و موزه دانشگاه علامه طباطبائی بازدید کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "کرسی های مجامع بین المللی شناسایی و تصرف شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرسی های مجامع بین المللی شناسایی و تصرف شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید