2 طرز تهیه حلوای هویج مجلسی زعفرانی

به گزارش وبلاگ ایزابل، حلوای هویج از جمله خوشمزه ترین است. اصالت دستور تهیه حلوای هویج به استان های آذربایجان غربی و شرقی برمی شود. اهالی ارومیه این حلوای خوشمزه را به عنوان یک در و مناسبت هایی مثل شب یلدا و چهارشنبه سوری هم درست می نمایند. طرز تهیه حلوای هویج مجلسی به 2 روش و فوت و فن های آن همراه با فیلم آموزش تهیه را در از مجله خبرنگاران بخوانید.

2 طرز تهیه حلوای هویج مجلسی زعفرانی

طرز تهیه حلوای هویج با آرد گندم و شیر

مواد لازم تهیه حلوا هویج برای 20 نفر

  • هویج: نیم کیلوگرم
  • آرد گندم: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گلاب: 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
  • روغن مایع: 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
  • هل: 1 قاشق مرباخوری
  • شیر: 2 لیوان فرانسوی دسته دار

مراحل طرز تهیه حلوا هویج با شیر خانگی

در این روش از طرز تهیه حلوای هویج، برای تهیه حلوا، به جای آب از شیر استفاده می نماید. به همین دلیل طعم غلیظ تری دارد. اگر می خواهید این حلوا را برای تعداد کمتری افراد بپزید و آماده کنید، مواد را به همان نسبت کمتر در نظر بگیرید. برای پخت این حلوای مناسب برای ماه رمضان یا مناسبت های خاص، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول؛ پختن هویج با شیر

در اولین مرحله از دستور حلوای هویج با شیر باید هویج ها را پوست بگیرید. سپس هویج ها را قطعه قطعه کنید و به همراه شیر روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا هویج ها کاملاً نرم و پخته شوند.

معمولاً این مرحله حدود 20 دقیقه طول می کشد. سپس هویج ها را با استفاده از میکسر یا گوشتکوب کاملاً پوره کنید. را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به صورت حضوری، تلفنی و اینترنتی تهیه کنید.

مرحله دوم؛ تفت دادن آرد

در این مرحله از دستور حلوای هویج با شیر باید آرد را یک بار الک کنید. سپس یک ماهیتابه را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید. آرد را داخل ماهیتابه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد. مراقب باشید که رنگ آرد تغییر نکنید و تیره نگردد.

بعد از تفت دادن آرد دوباره آن را الک کنید تا آرد گلوله گلوله نگردد. سپس آرد را به ماهیتابه منتقل کنید. برای خرید می توانید به صورت تلفنی، حضوری و اینترنتی از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای مجلسی و نکات طلایی آن

مرحله سوم؛ اضافه کردن کره یا روغن به آرد

در این مرحله از دستور حلوای هویج مجلسی باید آردهای الک شده را دوباره کمی تفت دهید و سپس روغن را اضافه کنید و آرد و روغن را خوب ترکیب کنید و هم بزنید. اگر دوست داشته باشید می توانید به جای روغن مایع از کره نیز بهره ببرید.

تنها موضوعی که باید بدانید این است که اگر به جای کره از روغن استفاده می کنید، حتماً 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار کره آب شده به ماهیتابه اضافه کنید تا حلوای شما چسبنده نگردد. و را می توانید به صورت اینترنتی، حضوری یا تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن پوره هویج به حلوا

در چهارمین مرحله از طرز تهیه حلوا هویج مجلسی باید پوره هویج را در یک ماهیتابه دیگر بریزید. سپس شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و شکر را نیز به پوره هویج اضافه کنید. مواد را خوب با هم ترکیب کنید و هم بزنید تا شکر آب گردد و با هویج ترکیب گردد.

برای خرید از فروشگاه های زنجیره ای به صورت حضوری، اینترنتی و تلفنی می توانید اقدام کنید.

مرحله پنجم؛ اضافه کردن گلاب و هل به حلوا

بعد از اضافه کردن شکر به پوره هویج، در این مرحله از طرز تهیه حلوای هویج باید گلاب و هل را اضافه کنید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و مواد را به آرد و روغن تفت داده شده اضافه کنید. مواد را روش شعله گاز مدام هم بزنید تا حلوا هویج کمی جمع گردد.

زمانی که حلوای هویج فرم گرفت و کمی سفت شد، یعنی آماده است. می توانید این حلوای خوشمزه را در ظرف مناسب سرو کنید و سپس آن را با خلال پسته و بادام تزئین نمایید. انواع از جمله گلاب و بعلاوه را به روش تلفنی، اینترنتی و حضوری می توانید از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شله زرد و نکات آب ننداختن آن

طرز تهیه حلوای هویج ارومیه

مواد لازم برای تهیه حلوای هویج ارومیه

  • هویج: 500 گرم
  • شیره انگور: 2 لیوان فرانسوی
  • شکر: 1 و ½ لیوان فرانسوی
  • گردو ریز خرد شده: 1 لیوان فرانسوی
  • هل سابیده شده: 1 قاشق مرباخوری
  • گلوکز: 1 قاشق مرباخوری
  • گلاب: 1 استکان
  • زعفران دم نموده غلیظ: 3 قاشق غذاخوری (اضافه کردن زعفران اختیاری است)
  • پودر ژلاتین: 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه حلوا هویج با زعفران

برای طرز تهیه حلوای هویج رنده شده، به جای پوره کردن یا پختن هویج، هویج ها را بشویید، پوست بگیرید و با قسمت ریز، رنده کنید. هویج ها را در تابه با کمی روغن یا کره تفت دهید. ادامه مراحل را مانند روشی که در ادامه آموزش خواهیم داد، انجام دهید.

مرحله اول؛ پختن هویج رنده شده

در اولین مرحله از طرز تهیه حلوای هویج ارومیه برای درست کردن حلوا هویج زعفرانی ابتدا هویج ها را بشورید، پوست بگیرید و سپس رنده کنید. هویج های رنده شده را در یک قابلمه مناسب بریزید سپس شکر را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه شکر و هویج با هم بمانند تا کمی آب بیندازند.

بعد از این مدت قابلمه را روی شعله ملایم گاز بگذارید و به مدت یک ساعت بپزید.

مرحله دوم، اضافه کردن سایر مواد به حلوای هویج

بعد از یک ساعت شیره انگور را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا شیره انگور ته نگیرد. اجازه دهید حلوا ده دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز بپزد. بعد از این زمان زعفران، هل سابیده شده و گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای خرید و می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به صورت اینترنتی، تلفنی و حضوری اقدام کنید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن ژلاتین و گلاب به حلوای هویج

ژلاتین را با دو قاشق آب سرد مخلوط کنید و به همراه گلوکز مایع به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید روی شعله ملایم گاز آب حلوا کشیده گردد و حدود 2 قاشق غذاخوری شیره انگور در قابلمه به جای مانده باشد.

در مرحله آخر گلاب را اضافه کنید. برای این که عطر گلاب حفظ گردد بعد از یک یا دو دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. روی حلوا هویج ارومیه ای را با گردو یا پسته تزیین کنید. این حلوا را با چای میل کنید.

بیشتر بدانید: طرز تهیه فرنی ساده و قالبی

نکات و فوت و فن های طرز تهیه حلوای هویج

  • در دستور حلوای هویج لازم نیست آرد را همچون سایر انواع حلوا، خیلی تفت دهید. در واقع تفت دادن زیاد آرد موجب تیره شدن رنگ آن می گردد؛ اما حلوای هویج نباید خیلی تیره گردد.
  • حلوای هویج معمولاً حالتی چسبناک دارد و به همین در طرز تهیه آن از روغن زیادی استفاده می گردد.
  • در صورت تمایل می توانید به جای هویج رنده شده، از تفاله هویجی که آب گرفته اید، برای تهیه این حلوای خوشمزه بهره ببرید.
  • در طرز تهیه حلوای هویج با شیر می توانید به جای شیر از آب نیز بهره ببرید.
  • در حلوای هویج هر چقدر اندازه هویج شما بیشتر باشد، حلوا خوشمزه تر خواهد شد.
  • برای درست کردن هویج بهتر است هویج را کاملاً له و پوره کنید تا ذرات آن در حلوا معین نباشد.
  • برای درست کردن حلوای هویج با شیر به جای استفاده از آرد گندم می توانید از آرد سفید یا آرد برنج و حتی آرد نان باگت نیز بهره ببرید.
  • به جای شیره انگور می توانید از شیره خرما هم در طرز تهیه حلوای هویج بهره ببرید. شیره خرما را می توانید به صورت اینترنتی، حضوری یا تلفنی از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
  • اگر از قالب سیلیکونی برای فرم دادن حلوای هویج استفاده می کنید، لازم نیست آن را چرب کنید. ولی در صورت استفاده از قالب های دیگر، بهتر است قالب را با کمی روغن چرب کنید یا کف آنها را کاغذ روغنی بیندازید.

سوالات متداول

برای طرز تهیه حلوا هویج، به جای آرد گندم از چه چیزهایی می توان استفاده کرد؟

اگر برای تهیه حلوا هویج، آرد گندم در دسترس ندارید، می توانید از آرد برنج، نشاسته یا نان باگت آسیاب شده بهره ببرید.

قالب مناسب برای تهیه حلوا هویج چیست؟

اگر می خواهید حلوای هویج شما جلوه و فرم زیباتری بگیرد، از قالب های مخصوص بهره ببرید. قالب های سیلیکونی برترین گزینه هستند. حلوا را تا زمانی که گرم است در قالب بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا سفت گردد. سپس قالب را در یخچال بگذارید. بعد از 4 تا 6 ساعت، حلواها کاملا فرم می گیرد و به راحتی می توانید آنها را خارج کنید.

منبع: افق کوروش

به "2 طرز تهیه حلوای هویج مجلسی زعفرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه حلوای هویج مجلسی زعفرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید