طرز تهیه دلال یا نمک سبز خانگی: چگونه در خانه دَلال یا نمک سبز تهیه کنیم؟

به گزارش وبلاگ ایزابل، دَلار یا دَلال که به آن نمک سبز هم گفته می گردد، یکی از چاشنی های معروف و البته خوشمزه در شمال کشور است. دلال که از مخلوط سبزی های محلی مانند چوچاق، کوتکوتو و بوانجیر تهیه می گردد، معمولا در خانه همه شمالی ها وجود دارد. احتمالا شما هم ترکیب خوشمزه گوجه سبز و دلال یا نمک سبز را تجربه نموده اید . این چاشنی خوش عطر و خوش طعم معمولا با خیار، دوغ، ماست، گوجه سبز، پرتقال ترش، سیب ترش، کیوی، آلوچه و چاقاله سرو می گردد. بعلاوه می توانید آن را در سکنجبین بریزید و با کاهو میل کنید. در بیشتر موارد دلال به همراه ماست مصرف می گردد؛ چون سبزی دلال طبع گرمی دارد و مصرف آن همراه با ماست، طبع سرد ماست را خنثی می نماید. خوب است این نکته را بدانید که نمک سبز علاوه بر اینکه خوشمزه و خوش طعم است، برای بدن هم فواید زیادی دارد . این محصول مقوی معده است و مجاری تنفسی را ضد عفونی می نماید. ضد نفخ بودن، یکی از مهم ترین خواص دلال است. خواص این محصول به سبزی هایی که در آن استفاده می گردد بستگی دارد. به طور مثال از جمله خواص سبزی های مانند چوقاق و نعنا می توان به افزایش تعداد گلبول های قرمز، بهبود شادابی پوست و مو، کاهش فشار خون، قند خون و کلسترول و جلوگیری از ترش کردن و رفلاکس معده به وسیله کاهش اسید معده اشاره نمود. اگر شما هم می خواهید این چاشنی خوشمزه را در خانه تهیه کنید، در ادامه مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه دلال خانگی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه دلال یا نمک سبز خانگی: چگونه در خانه دَلال یا نمک سبز تهیه کنیم؟

مواد لازم برای تهیه دلال یا نمک سبز خانگی

  • گشنیز 350 گرم
  • کوتکوتو یا خلواش 200 گرم
  • بو انجیر 200 گرم
  • چوچاق 100 گرم
  • نعنا 100 گرم
  • نمک یک یا دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلال یا نمک سبز خانگی

مرحله اول

سبزی های دَلار شامل نعنا، چوجاق، بو انجیر، کوتکوتو یا خلواش و گشنیز را پاک کنید. هنگام پاک کردن، به جز نعنا که ساقه ضخیمی دارد، ساقه بقیه سبزیجات را دور نریزید، چون ساقه نازکی دارند.

مرحله دوم

بعد از پاک کردن سبزی ها، چند بار آن را بشویید تا کاملا تمیز گردد.

مرحله سوم

سبزی را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب آن خارج شده و کاملا خشک گردد. بعلاوه برای خشک کردن سبزی می توانید آن را در یک پارچه تمیز بگذارید تا رطوبتش گرفته گردد.

مرحله چهارم

سبزی های دلال را با استفاده از سبزی خردکن یا غذاساز طوری خرد کنید که ساقه و برگ آن تعیین نباشد و کاملا ریز گردد. برای خرد کردن سبزی می توانید از چرخ گوشت یا آسیاب برقی هم بهره ببرید.

مرحله پنجم

هنگام آسیاب کردن سبزی ها، کم کم به آن نمک اضافه کنید. به یاد داشته باشید که اگر نمک را دیر اضافه کنید، رنگ دلال سبز تیره خواهد شد. نمک سبب ماندگاری بیشتر و حفظ رنگ سبز دلال می گردد.

مرحله ششم

سبزی دلال را می توانید در فریزر نگهداری نموده و هر بار، هنگام مصرف آن را از فریزر خارج کنید.

نکات

  • از میان سبزی هایی که در بالا اشاره شد، گشنیز، جعفری، سیر تازه و نعنا در همه شهرها موجود است؛ اما سبزی های محلی مانند کوتکوتو، بو انجیر و چوقاق به راحتی و در همه شهرها در دسترس نیستند. بنابراین برای تهیه دلال خانگی، در صورت عدم دسترسی به سبزی های محلی می توانید فقط از گشنیز و نعناع بهره ببرید.
  • اضافه کردن نمک از کپک زدن سبزی دلال جلوگیری نموده و به نگهداری بیشتر آن در یخچال یاری می نماید.
  • اگر می خواهید دلال ماست درست کنید، می توانید سیر تازه به میزان دلخواه به آن اضافه کنید. سیر تازه را به همراه سبزی ها چرخ کنید تا طعم خوبی بگیرد. به یاد داشته باشید که اگر به سبزی دلال سیر اضافه کنید، نمی توانید آن را به همراه میوه های ترش میل کنید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه دلال یا نمک سبز خانگی: چگونه در خانه دَلال یا نمک سبز تهیه کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلال یا نمک سبز خانگی: چگونه در خانه دَلال یا نمک سبز تهیه کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید