راهنمای جامع معروف ترین پنیرهای جهان: از موتزارلا تا ریکوتا، سفری به دنیای طعم ها
به گزارش وبلاگ ایزابل، پنیر، این ماده غذایی خوشمزه و متنوع، نقش مهمی در آشپزی سراسر جهان ایفا میکند. از پیتزاهای ایتالیایی گرفته تا ساندویچهای انگلیسی و دسرهای فرانسوی، پنیر با طعمها و بافتهای گوناگونش، به هر غذایی طعمی بینظیر میبخشد. اگر شما هم از علاقهمندان به دنیای پنیرها هستید و میخواهید با معروفترین و پرکاربردترین انواع آن آشنا شوید، این مطلب برای شماست. در این راهنما، به معرفی معروفترین پنیرهای جهان، خاستگاه آنها و بهترین روشهای مصرفشان میپردازیم. با ما همراه باشید در این سفر خوشمزه به دنیای طعمها.
معروف ترین پنیرهای جهان
اگر اهل آشپزی باشید حتما با اهمیت پنیرهای مختلف آشنا هستید. پنیز موتزارلا که در ایران به پنیر پیتزا معروفیت دارد یکی از معروف ترین آن هاست. پنیر لذیذ گودا، پارمسان، چدار و صدها نوع پنیر دیگر در سرتاسر جهان وجود دارند که حقیقتا آشپزی بدون آن ها چیزی کم داشت! امروز می خواهیم معروف ترین پنیرهای جهان و همین طور طرز مصرف و استفاده آن ها را به شما معرفی کنیم. در این مطلب خوشمزه و لذیذ با وبلاگ ایزابل همراه باشید.
پنیر موتزارلا | Mozzarella
- کشور: ایتالیا
اولین مورد از معروف ترین پنیرهای دنیا پنیر موتزارلا یا موزارلا است که همان طور که گفتیم در ایران به پنیر پیتزا مشهور است. موتزارلا حقیقتا یکی از محبوب ترین پنیرها در سرتاسر دنیا است و در انواع و اقسام غذاها از پیتزا گرفته تا پاستا و … استفاده می گردد. موتزارلا اصالتا متعلق به جنوب ایتالیا است و در روش سنتی از شیر بوفالو تهیه می گردد. این پنیر معمولا رنگی سفید دارد و به صورت گلوله های کوچک و بزرگ تهیه می گردد؛ کوچکترین این گلوله ها حدود 1 گرم و بزرگ ترین آن ها تا 113 گرم هم وزن دارد. هرچند در روش های صنعتی قرص پنیر خیلی بزرگ تر و در حد چند کیلو هم تهیه می گردد.
- طرز استفاده: هرچند ما پنیر موتزارلا را بیشتر در تهیه پیتزا مصرف می کنیم اما ایتالیایی ها آن را به اشکال گوناگونی مصرف می نمایند. شما می توانید روی کمی پنیر موتزارلا روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه بریزید و به همین شکل و به عنوان میان وعده یا در کنار سایر غذاها سرو کنید. بعلاوه ترکیب این پنیر با گوجه و نان هم فوق العاده می گردد. صد البته که در تهیه انواع پیتزا و پاستا هم این پنیر لذیذ استفاده می گردد.
پنیر پارمسان | Parmesan
- کشور: ایتالیا
پنیر پارمسان هم یکی دیگر از معروف ترین پنیرهای دنیا و به اعتقاد پنیرشناسان حرفه ای، یکی از برترین پنیرهاست. پارمسان نوعی پنیر سفت و بافت دار و زبر است که عطر و بو و طعمی زیاد دارد، به همین علت تنها مقدر کمی از آن در غذاها استفاده می گردد.
- طرز استفاده: پنیر پارمسان را اغلب روی پاستا رنده می نمایند یا در تهیه انواع سوپ و خوراک استفاده می نمایند. بعلاوه این پنیر را به عنوان اسنک و لای نان یا در تهیه انواع سس پنیری هم به کار مب رند. در حقیقت هیچ ممنوعیتی برای استفاده از این پنیر خوش طعم وجود ندارد و روی تمام غذاها می توانید کمی از آن را رنده کنید. سالاد، نیمرو، غذاهای سوخاری و سرخ شده و …مطمئنا با کمی پنیر رنده شده پارمسان تکمیل می شوند.
پنیر چدار | Cheddar
- کشور: انگلیس
پنیر چدار پنیری سفت و خشک و شنماینده با عطری شدید است و رنگ آن بسته به نحوه تهیه، از سفید عاجی تا طلایی و نارنجی متغیر است. خاستگاه اصلی این پنیر دهکده چِدار در سامرست انگلیس است اما امروزه به عنوان یکی از معروف ترین پنیرهای دنیا در کشورهای مختلف تهیه و استفاده می گردد.
- طرز استفاده: پنیر چدار را معمولا در تهیه انواع برگر و ساندویچ های دیگر استفاده می نمایند. بعلاوه این پنیر خوش عطر و طعم را می توان به صورت رنده شده روی غذاهایی مثل کاسرول، گراتن و … استفاده کرد. در تهیه سس پنیری هم از این پنیر استفاده می گردد و یکی از مواد اصلی غذای معروف مک اند چیز در حقیقت همین پنیر چدار است. در تهیه انواع پای های گیاهی و کیش لورن هم از این پنیر استفاده می گردد.
پنیر گودا | Gouda
- کشور: هلند
نوبتی هم باشد نوبت پنیر گوداست؛ یکی از لذیذترین و معروف ترین پنیرهای دنیا! این پنیر نیمه سفت از شیر گاو تهیه می گردد و اصالتا در کشور هلند تهیه می گردد. گودا از آن پنیرهایی است که به مرور عطر و طعمش قوی تر و بهتر می گردد. به همین علت تاریخ تهیه گودا در قیمت و ارزشش تاثیرگذار است و گودای قدیمی هواداران بیشتری دارد.
- طرز استفاده: با بعضی از مصارف گودا آشنا هستیم. گودای آب شده باعث لذیذتر شدن هر ساندویچی می گردد. بعلاوه این پنیر را به صورت رنده شده روی انواع غذاهایی که داخل فر می گذارند هم می توان ریخت. حتی در بسیاری از کشورها گودا را به صورت تکه های کوچک و همراه با نوشیدنی های مختلف مثل آب سیب یا پرتقال، چای معطر و نوشیدنی های دیگر سرو می نمایند.
پنیر سوئیسی | Swiss Cheese
- کشور: سوئیس
پنیر سوئیسی با ظاهر متخلخل و سوراخدارش یکی از معروف ترین پنیرهای دنیا است. این پنیر رنگی زرد و بافتی نیمه سفت دارد و داخلش حفره های توخالی وجود دارد که به چشم پنیر معروفیت دارند. پنیر سوئیسی یکی از محبوب ترین پنیرها در آمریکا به شمار می رود.
- طرز استفاده: پنیر سوئیسی با عطر آجیلی و طعم بی نظیرش در بیشتر ساندویچ ها قابل استفاده است. اما اغلب این پنیر را در غذاهایی مثل پای، غذای ایتالیایی فریتاتا، انواع سوفله، املت، روی استیک در انواع سس پنیر و فوندو هم استفاده می گردد.
پنیر اِمنتال | Emmentaler
- کشور: سوئیس
پنیر امنتال هم از نظر ظاهری شبیه به پنیر سوئیسی است و بسیاری از مردم در واقع آن ها را با هم اشتباه می گیرند. اما این پنیر تفاوت های زیادی با پنیر سوئیسی دارد. امنتال یا امنتالر پنیری زرد رنگ، نیمه سخت است که اصالتا در منطقه امنتال در کانتون برن سوئیس تهیه شده است. این پنیر بافتی تقریبا نرم دارد و طعمی شیرین و آجیلی دارد که در پایان کمی تند می گردد.
- طرز استفاده: پنیر امنتال را مثل سایر پنیرها در بیشتر غذاها می توان استفاده کرد و این امر تا حد زیادی بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد. غذاهایی مثل کوردون بلو، سس فوندو، پنیر کبابی و کاسرول از جمله غذاهایی هستند که عمدتا با پنیر امنتال تهیه می شوند.
پنیر بری | Brie
- کشور: فرانسه
پنیر بری پنیری نرم است که از شیر گاو تهیه می گردد و اصالتا متعلق به شمال شرقی کشور فرانسه است. رنگ این پنیر سفید و در بعضی موارد مایل به خاکستری است. این پنیر طعمی آجیلی، میوه ای و حتی قارچ مانند دارد و از این نظر شبیه به پنیر کممبرت است. پنیر بری جزء پنیرهای خاص است و ممکن است به نظر بسیاری از افراد طعمی اسیدی و نامطبوع داشته باشند. اما تعداد کسانی که عاشق این پنیر هستند آنقدر زیاد بوده که آن را به یکی از معروف ترین پنیرهای دنیا تبدیل نموده است.
- طرز استفاده: پنیر بری و گوشت ترکیبی فوق العاده خوشمزه است، اما می توانید آن را مثل پنیر سفید روی تکه ای نان مالید و به همین صورت خورد. بعلاوه پنیر بری کبابی و پخته با عسل و سیب و میوه های دیگر هم یک غذای پنیری شیرین و خوشمزه را به وجود می آورد.
پنیر فتا | Feta
- کشور: یونان
پنیر فتا در واقع پنیری یونانی است که از شیر بز و گوسفند تهیه می گردد و امروزه در کشورهای مختلفی مثل ایران هم کاربرد دارد. این پنیر سفید، نمکی و نرم با بافت کرمی مانندش هواداران زیادی دارد و یکی از معروف ترین پنیرهای دنیا به شمار میرود.
- طرز استفاده: پنیر فتا خرد شده را می توان در تهیه انواع سالاد و در ترکیب با سبزیجات مختلف استفاده کرد. بعلاوه داخل انواع ساندویچ، در ترکیب با تاکو و غذاهای مکزیکی و همراه با نان، زیتون، روغن زیتون و فلفل و سبزی هم مصرف می گردد.
پنیر ریکوتا | Ricotta
- کشور: ایتالیا
یکی دیگر از معروف ترین پنیرهای دنیا پنیر ریکوتاست که از شیر گوسفند تهیه می گردد. این پنیر نرم و خوشمزه و کرمی با طعم شیرین و ملایمش هواداران زیادی در سرتاسر دنیا دارد. به علاوه این پنیر اندازه چربی کمی دارد و به همین علت در غذاهای رژیمی هم می توان از آن استفاده کرد. پنیر ریکوتا طعمی شیرین دارد و از نمک کمی هم در تهیه آن استفاده شده است و در انواع غذاهای شور و شیرین می توان آن را استفاده کرد. انواع غذاها، از لازانیا گرفته تا پاستا، پای و چیزکیک با پنیر ریوتا تکمیل می شوند. حتی می توانید آن را روی نان بمالید و همراه با سبزیجات مختلف، در کنار نیمرو و املت و همراه با میوه های مختلف نوش جان کنید. در هر صورت این پنیر با طعم فوق العاده اش شما را عاشق و شیفته خود می نماید.
سخن پایانی:
همانطور که خواندید، دنیای پنیرها بسیار متنوع و جذاب است. از موتزارلای نرم و لطیف گرفته تا پارمسان سفت و معطر، هر کدام از این پنیرها ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. آشنایی با این تنوع، به شما کمک میکند تا در آشپزی خود خلاقیت بیشتری به خرج دهید و طعمهای جدید و لذیذی را تجربه کنید. چه به دنبال پنیری برای پیتزای خانگی خود باشید، چه بخواهید ساندویچ خوشمزهای تهیه کنید یا دسری بینظیر بپزید، در این لیست میتوانید پنیر مناسب خود را پیدا کنید. امیدواریم این راهنما، اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار داده باشد و شما را در کشف دنیای شگفتانگیز پنیرها یاری کند. حالا با دانش بیشتری در مورد پنیرها، میتوانید از طعم بینظیر آنها در غذاهای مختلف لذت ببرید و تجربههای جدیدی را در آشپزی خود خلق کنید.