نیوشابه لاکیدو و دلایل تمایز آن

به گزارش وبلاگ ایزابل، قبل از این که به معرفی نوشابه لبنی لاکیدو بپردازیم می خواهیم نگاهی بیندازیم به نوشیدنی طعم دار و صنعتی محبوبی که آن را با نام نوشابه گازدار می شناسیم. مصرف فزاینده نوشابه های گازدار در میان مردم جهان، به ویژه در کشور خودمان به طرز هشدار دهنده ای خطرناک است.

نیوشابه لاکیدو و دلایل تمایز آن

بسیاری از افراد حتی با وجود اطلاع از مضرات این ماده به نوشیدن آن ادامه می دهند تا جایی که این موضوع برای آنها تبدیل به یک عادت غذایی و یکی از اقلام ثابت لیست خریدشان می گردد. یکی از موضوعاتی که این روزها می توان به عنوان موضوعی مهم در راستای بهبود بخشیدن به عادات غذایی از آنها یاد کرد، جایگزین هایی برای نوشابه های قندی است که در واقع موضوع اصلی این مطلب است. اما قبل از ورود به این موضوع می خواهیم نگاهی اجمالی به اثرات زیان بخش نوشابه های گازدار بیندازیم.

نوشیدنی های گازدار به علت خاصیت اسیدی و دارا بودن قند بالا موجب فرسایش مینای دندان و در نتیجه پوسیدگی آن ها می شوند. کالری بسیار زیاد نوشابه های گازدار که ناشی از وجود قند زیاد آن ها است نه تنها ارزش غذایی محسوب نمی گردد، بلکه باعث ایجاد چاقی، بروز مسائل جسمی مانند بیماری های قندی یا بیماری های دیگری مثل مسائل کبدی، گوارشی و حتی پوکی استخوان در مصرف نماینده می گردد.

گاز این نوشابه ها به علت وجود اسید فسفریک و دی اکسید کربن سبب پدید آمدن محیط اسیدی در راستا دستگاه گوارش می گردد و این در حالی است که تنها معده قادر به مقاومت در برابر این محیط است و مخاط دیگر اعضا مانند دهان، گلو و مری در برابر این اسید حساس و آسیب پذیر هستند. افرادی که عادت به مصرف نوشابه های گازدار دارند، معمولا مصرف آب میوه، شیر و حتی آب را کاهش می دهند و به این ترتیب بدن خود را از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری محروم می سازند.

در میان مضراتی که برای نوشابه شمردیم آنچه بیش از همه باید به آن توجه گردد اسید فسفریک موجود در نوشابه های گازدار است. در صنعت، با استفاده از اسید فسفریک به عنوان سختی گیر آب، کلسیم و منیزیم از آب سخت گرفته می گردد. این اسید در بدن انسان نیز عملکرد مشابهی دارد، به این ترتیب که مانع از جذب یون کلسیم به وسیله خون و انتقال آن به استخوان ها شده و موجب پوکی استخوان می گردد.

نوشابه لبنی لاکیدو چیست و چگونه فراوری می گردد؟

حال که از مضرات فراوان نوشابه مطلع شدیم، بهتر است آن را با نوشیدسالم تر جاگزین کنیم. در ادامه به شما می گوییم که چطور لاکیدو یک نوشیدنی سالم تر است، برای این کار ابتدا به فرایند فراوری نیوشابه لاکیدو می پردازیم.

نیوشابه لاکیدو یک نوشابه گازدار بر پایه شیر است. شیر تازه وارد دستگاه پالایش شیر می گردد، پروتئین و چربی آن جدا شده و مایع به جای مانده که حاوی کلسیم، املاح شیر و ویتامین های موجود در شیر است که به آن سرم یا پلاسمای شیر می گویند. این مایع ارزشمند طی فرآیند ترکیب با طعم دهنده طبیعی، اسید حاصل از تخمیر شیر (اسید لاکتیک) و آب فرآوری شده و سپس به آن گاز اضافه می گردد.

لاکیدو اولین نوشابه گازدار بر پایه شیر در ایران است که به وسیله شرکت کاله فراوری می گردد. در فرآیند فراوری نوشابه های رایج در بازار از اسیدهای غیر طبیعی استفاده می گردد اما اسید مورد استفاده در لاکیدو، اسید لاکتیک یا همان اسید موجود در محصولات لبنی است.

این نوشابه گازدار طعمی مشابه نوشابه های گازدار مرسوم در جهان دارد اما سالم تر از آن ها است، در نتیجه به عنوان جایگزین مناسبی برای مصرف نوشابه در میان خانواده ها توصیه می گردد.

ویژگی های متمایز نوشابه لبنی

جلوگیری از پوکی استخوان

مهم ترین انتقادی که از نوشابه های گازدار می گردد این است که باعث جدا شدن کلسیم از ذخایر استخوانی شده و در بلند مدت زمینه ساز پوکی استخوان می شوند. نوشابه های لبنی نه تنها عاری از اسیدهایی است که از جذب کلسیم در سیستم گوارش جلوگیری می نمایند، بلکه حاوی مقادیر خوبی از کلسیم شیر است.

یاری به سلامت بدن با قند طبیعی

این نوشیدنی حاوی قند شیر (لاکتوز) است و همین امر باعث می گردد نسبت به نوشابه های معمولی، قند مضر کم تر و برای سلامتی به ویژه سلامت دهان و دندان کم زیان تر باشد. در نوشابه های معمولی از ساکاروز و گلوکوز استفاده می گردد که ضمن ایجاد کالری بالا و زمینه سازی برای چاقی، سبب دیابت و فشار خون بالا نیز می شوند.

جذب کلسیم

اسید لاکتیک یا همان اسید شیر که حاصل تخمیر طبیعی شیر در این نوشیدنی است در مقایسه با اسیدهای مصنوعی ِنوشابه های معمولی از جذب کلسیم جلوگیری نمی کند. اسید لاکتیک همان چیزی است که ترشی ماست و دوغ را به وجود می آورد و یک ماده آرام بخش است.

نیوشابه لاکیدو برای چه کسانی مفید است؟

ممکن است هیچگاه کسی از فایده نوشابه چیزی نشنیده باشد اما نوشابه لبنی به علت این که بر پایه شیر یا همان پرمیت شیر است و با توجه به خواصی که برای آن شمردیم، برخلاف تصوری که نسبت به نوشابه ها وجود دارد برای سلامتی مضر نیست. این نوشیدنی برای تمام سنین قابل استفاده است ولی اگر عدم تحمل لاکتوز دارید بهتر است در خصوص مصرف این نوشیدنی با پزشک معالج خود مشروت کنید. گفتنی است که نمی توان نیوشابه لاکیدو را جایگزین لبنیات در برنامه غذایی کرد اما هر شش لیوان از این محصول به میزان یک لیوان شیر کلسیم دارد و این نکته نباید فراموش گردد که مصرف بیش از میزان هر ماده خوراکی برای سلامتی مضر است.

منبع: کتاب کاله

به "نیوشابه لاکیدو و دلایل تمایز آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نیوشابه لاکیدو و دلایل تمایز آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید