خط تعمیر شیرهای کنترل کننده نفت و گاز راه اندازی شد
به گزارش وبلاگ ایزابل به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شهرام ذکری مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با بیان اینکه اجرای این طرح در راستای برطرف یکی از احتیاجهای راهبردی صنایع نفت و گاز است، گفت: پس از آنالیز و احتیاجسنجی در حوزه تجهیزات و قطعات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و با توجه به تعداد بسیار زیاد ولوهای آسیب دیده و قطعات معیوب آن ها و سایر تجهیزات مرتبط در این حوزه که در انبارهای منطقه ها انتقال گاز، پالایشگاه و پتروشیمی ها موجود بود، اقدام به طراحی و ساخت ماشین آلات، دستگاه های مورد احتیاج این صنعت کردیم.
وی راه اندازی و بهره برداری از خط تعمیر، بازسازی، اورهال و پوشش الکترولس نیکل قطعات و تجهیزات سنگین این صنعت و به ویژه توپی های سنگین تا قطر 2.5 متر و وزن 20 تن را از دیگر پروژه های اجرا شده در این شرکت نام برد و اظهار کرد: با توجه به میسر نبودن امکان جایگزینی و خرید اقلام نو به علت قیمت بسیار بالای تجهیزات کاربردی این صنعت، با تکیه بر دانش فنی و توانمندی نیروی انسانی متخصص و بهره گیری از مهندسی معکوس این تجهیزات را بازسازی و بازتولید کردیم.
ذکری با اشاره به ارائه خدمات مهندسی به بخش دولتی و خصوصی درحوزه نفت و گاز، بیان کرد: در این زمینه پیروز به اخذ تاییدیه دانش بنیانی در دو حوزه خدمات تعمیر و بهسازی توپی های بال ولو با سایز بیش از 30 اینچ و بعلاوه خط تعمیر و به سازی توپی های بال ولو با سایز بیش از 30 اینچ شدیم.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با بیان این که توپی ها به لحاظ عملکرد و قیمت مهمترین قطعه در شیرهای توپی های مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به شمار می روند، اضافه نمود: این تجهیزات که در بخش کنترل جریان نفت کاربرد دارد، با گذشت زمان بر اثر آسیب دیدگی و یا خوردگی از خط خارج می شوند.
وی با بیان این که جایگزینی این اقلام با قطعه نو، مستلزم هزینه بسیار زیاد خواهد بود، بیان کرد: با توجه به اندازه آسیب دیدگی و عیوب قطعه با صرف هزینه کمتر امکان تعمیر و بکارگیری مجدد این قطعات برای پالایشگاه ها، پتروشیمی ها و خطوط خدمات ارائه انتقال گاز میسر است.
ذکری از راه اندازی خط تعمیر و پوشش توپی های سنگین به عنوان یک خدمت فناورانه، به وسیله این شرکت گفت و اضافه نمود: از جمله مهترین مزیت های این خط، طراحی و ساخت کلیه ماشین آلات مورد احتیاج با توجه به احتیاجهای داخلی است که امکان ارتقا و تغییر در دستگاه ها، با توجه به ضرورت و احتیاجهای صنعت را برای انجام فعالیت های این شرکت مهیا می سازد. بعلاوه اجرای کامل تمامی مراحل بازسازی و تعمیرات در داخل مجموعه و بدون احتیاج به برونسپاری است به طوری که تمامی فرآیندهای تعمیرات تا مرحله نهایی اعمال پوشش ENP در این مجموعه اجرا می گردد.
ذکری با تاکید بر ضرورت اعتماد سازی به محصولات ساخت داخل، اضافه نمود: با توجه به احتیاج مبرم به خدمت ارائه شده به وسیله این شرکت و بعلاوه وجود تعداد زیاد ولوهای قابل تعمیر در منطقه ها انتقال گاز، پالایشگاه ها و پتروشیمی ها، در صورت اعتماد و واگذاری عملیات اورهال به این شرکت، بطور مستقیم سبب ایجاد اشتغال در سایت کارگاهی این شرکت و با بهره برداری از ولوهای بازسازی شده به وسیله کارفرما، بطور غیر مستقیم سبب ایجاد اشتغال در خطوط بهره گیری از این ولوها خواهد شد.
این فعال فناور، نقش دستگاه های اجرایی را در حمایت از توانمندی ساخت داخل و اعتماد به شرکت ها، در خودکفایی و پیشرفت اثرگذار و سرنوشت ساز دانست و گفت: از مهم ترین این حمایت ها می توان به تسهیل ساز و کارهای مرتبط با امور بیمه، مالی و مالیاتی، حمایت های لازم در قالب تسهیل امور مرتبط با انواع تضامین و ضمانتنامه، ایفای نقش موثر در معرفی خدمات و محصولات شرکت های دانش بنیان در راستای توسعه بازار اشاره نمود.